Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / PEUSA renova la màxima certificació de la CNMC sobre ús d'energia renovable

PEUSA renova la màxima certificació de la CNMC sobre ús d'energia renovable

L'òrgan estatal de mercats i competència ha analitzat enguany prop de 200 firmes comercialitzadores. L'informe també permet consultar l'origen de la producció

Oficines de PEUSA a la Seu d'Urgell
Oficines de PEUSA a la Seu d'Urgell
03/07/2020 16:15

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha concedit novament a la companyia elèctrica urgellenca PEUSA la màxima certificació sobre l’origen respectuós amb el medi ambient de l’energia que subministren: renovable i sense emissions. Aquest organisme públic, independent del govern i sotmès al control parlamentari, ha analitzat gairebé 200 firmes comercialitzadores d'energia en el seu darrer informe.

Des de PEUSA han valorat positivament el fet de poder oferir "energia 100% renovable" als seus usuaris, tant domèstics com industrials, de cara a afavorir "un comportament respectuós amb el nostre entorn més immediat, a mitigar el canvi climàtic i a reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle". Gran part d'aquesta energia prové de les centrals hidroelèctriques, situades al riu Valira i es complementa amb d'atres centrals de la zona i amb els productors fotovoltaics connectats a la seva xarxa.

La CNMC també permet consultar el mix d’Hidroelèctrica del Valira, la comercialitzadora del grup PEUSA. Els clients disposen d’aquesta informació a les factures, tant en el format en paper com en el digital, perquè és obligatori fer-la pública per part de totes les empreses comercialitzadores. Hi consta un gràfic on s’hi detallen les aportacions de cada font al mix del sistema elèctric espanyol, juntament amb el mix de producció d’Hidroelèctrica del Valira.

Mostrar formulari de contacte