Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Plantada dels grups parlamentaris a Boi Ruiz per no haver aturat el Consorci Sanitari Lleida Pirineu

Plantada dels grups parlamentaris a Boi Ruiz per no haver aturat el Consorci Sanitari Lleida Pirineu

El PSC, ICV, C's, PP i la CUP recriminen al conseller que ignori el mandat de la cambra catalana

09/04/2015 18:00

Els diputats dels grups parlamentaris del PSC, PP, ICV, C's i la CUP han plantat el conseller de Salut, Boi Ruiz, en la seva compareixença a la comissió de Salut. Protestaven així per l'incompliment per part de Ruiz de mocions aprovades per la cambra catalana i, en particular, pel fet que segueixin endavant els tràmits del Consorci Sanitari Lleida Pirineu malgrat que la majoria dels diputats han instat el Govern a aturar la posada en marxa d'aquest ens.

Només els representants de CiU i ERC i l'exconsellera Marina Geli s'han quedat a la comissió per escoltar les explicacions de Boi Ruiz, que ha defensat la posada en marxa del consorci malgrat el rebuig parlamentari. El grup republicà, tot i romandre a la sala, també s'ha sumat a les crítiques al conseller, a qui tan sols ha recolzat el seu grup.

Marta Ribas, diputada d'ICV-EUiA, ha obert la comissió explicant que es va demanar ampliar l'ordre del dia amb la discussió de la publicació al DOGC dels estatuts del Consorci Sanitari de Lleida i el projecte Visc+, i s'ha queixat que la mesa del Parlament no ho hagi inclòs, al·legant motius de temps.

En una mateixa línia s'ha pronunciat Isabel Vallet, diputada del grup mixt i de la CUP, que ha assegurat que el seu grup abandona definitivament la comissió perquè volen estar al costat de la gent que ''lluita per mantenir la sanitat pública''. La diputada lleidatana considera que el conseller ''menysprea'' els qui critiquen la seva gestió sanitària. Des del PSC, Núria Segú ha reconegut ''malestar i desconfiança'' per la gestió de Boi Ruiz, i ha criticat que s'incompleixin els mandats parlamentaris.

Pel PP, Eva Garcia ha dit que el conseller Boi Ruiz es passa el Parlament ''pel clatell'' i ha criticat que s'actués amb ''nocturnitat i traïdoria'' pel fet de publicar els documents al DOGC durant la setmana Santa.

De la seva part, Boi Ruiz ha respost a la plantada acusant tots els altres grups parlamentaris d'''oportunisme polític'' i de ''gestualitat''. Ruiz sosté que no està obviant una resolució del Parlament amb la publicació dels estatuts del Consorci. També segueix rebitjar les acusacions de voler "mercantilitzar" les dades clíniques dels catalans perquè en puguin fer ús empreses privades.

En una roda de premsa posterior a la plantada, ICV-EUiA, C's, CUP i PSC han anunciat -al marge del PP- que han acordat registrar la petició de celebrar un ple extraordinari monogràfic de Salut.

Mostrar formulari de contacte