Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ple a la Sala de Sant Domènec per a la xerrada de sor Lucía Caram

Ple a la Sala de Sant Domènec per a la xerrada de sor Lucía Caram

La religiosa i activista va presentar el projecte 'Invulnerables', que treballa per eradicar la pobresa infantil a les àrees urbanes de Catalunya. Des d'aquest dimecres també se'n pot veure una exposició al vestíbul del CC Les Monges

07/03/2018 12:55

La Sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell es va omplir aquest dimecres al vespre per escoltar la xerrada de la monja i activitat social sor Lucía Caram, que va explicar el projecte solidari Invulnerables, que impulsa a diverses ciutats del país per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social de les famílies, però, sobretot dels infants.

Durant l'acte, sor Lucía Caram va explicar que la xerrada venia motivada pel fet que la Fundació FC Barcelona i la Federació de Penyes Blaugrana formen part del projecte i que el president de les penyes de Ponent Nord i Andorra, l'urgellenc Pere Mentruit, és un dels principals impulsors d'aquest pla. Per això, va voler agrair el suport que han rebut des de la Seu. Caram vol "crear consciència sobre les situacions de pobresa que pateixen els nens" i que la societat "treballi des de la corresponsabilitat, tot enfortint la col·laboració publico-privada per trencar el cercle de la pobresa i la infàmia i garantir la igualtat dels nens".

La religiosa, nascuda a l'Argentina i establerta des de fa anys a Manresa, remarca que la problemàtica es concentra especialment a les ciutats més grans de Catalunya, perquè normalment als pobles hi ha més vincles familiars i de proximitat i la comunitat busca les eines per ajudar-se i evitar situacions de pobresa entre els seus habitants. Caram creu que "el futur serà tan incert com el present si no apostem pel benestar dels infants que d'aquí a uns anys hauran de decidir sobre la política i l'economia".

La conferència, organitzada per les Regidories de Solidaritat i Cooperació i de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, va estar acompanyada de l’exposició de fotografies '#Invulnerables. Tot és possible’, situada a l’absis de la mateixa sala. Aquesta mostra també es pot visitar, des d'aquest dimecres i fins al 16 de març, al vestíbul del centre cultural Les Monges.

  • Xerrada de sor Lucía Caram a la Seu
    Xerrada de sor Lucía Caram a la Seu
  • Sor Lucía Caram
    Sor Lucía Caram

Mostrar formulari de contacte