Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Polèmica a la Seu per l'anul.lació de la tradicional 'pujada al pal' de Sant Antoni

Polèmica a la Seu per l'anul.lació de la tradicional 'pujada al pal' de Sant Antoni

El Partit Animalista-PACMA va instar a suspendre l'activitat perquè es recompensa els guanyadors amb galls vius La Confraria expressa la seva sorpresa per la petició i garanteix que es durà a terme l'any vinent
Pujada al pal de Sant Antoni
19/01/2015 18:00

La tradicional 'pujada al pal' de Sant Antoni de la Seu d'Urgell s'ha suspès enguany a instàncies del Partit Animalista-PACMA. L'Ajuntament urgellenc va rebre una carta el mateix dia de la celebració en què se sol.licitava que s'anul.lés l'activitat perquè s'hi dóna com a recompensa sis galls vius, una acció prohibida per la Llei de Protecció dels Animals catalana.

La tradició urgellenca consisteix en grimpar per un pal (que abans s'ensabonava), ubicat al passeig Joan Brudieu, al capdamunt del qual s'hi col.loca un cistell amb un gall. El primer que aconsegueix arribar a dalt de tot, s'endú el premi. Des de la Confraria de Sant Antoni es defensa que es tracta d'una activitat que fa molts anys que es duu a terme en el marc de la Festivitat i que "en cap cas suposa cap maltractament per a les bèsties".

L'entitat ha expressat a RàdioSeu la sorpresa i indignació de tots els confrares envers la petició del Partit Animalista i ja ha avançat que l'any que ve els més joves podran gaudir de la tradició, tot i que caldrà buscar una alternativa a la recompensa amb galls vius. "Ja s'ha avisat que es posarà una denúncia si no es canvia el premi", es puntualitza.

Mostrar formulari de contacte