Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Potencien la mobilitat en bicicleta elèctrica entre el personal d'FGC que treballa a les estacions de muntanya

Potencien la mobilitat en bicicleta elèctrica entre el personal d'FGC que treballa a les estacions de muntanya

L'objectiu és evitar fer trasllats habituals amb vehicles de gasoil als entorns naturals que gestiona l'empresa pública

Un treballador de l'estació de La Molina fent ús d'una bicicleta elèctrica per desplaçar-se dins l'estació (Foto: FGC)
Un treballador de l'estació de La Molina fent ús d'una bicicleta elèctrica per desplaçar-se dins l'estació (Foto: FGC)
15/09/2021 13:45

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha incorporat set bicicletes elèctriques a les estacions de muntanya de La Molina (Cerdanya), Vall de Núria (Ripollès), Boí Taüll (Alta Ribagorça) i Vallter (Ripollès) per tal que el personal les utilitzi en els desplaçaments interns i eviti, així, l'ús de vehicles de gasoil. D'aquesta manera, la companyia vol promoure una mobilitat sostenible i estalviar, aproximadament, 2,41 tones d'emissions de CO2 a l'atmosfera durant la temporada d’estiu.

La mesura forma part de les accions establertes a l'Agenda d'Acció Climàtica 2030 de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, a través d'un Pla de Mobilitat Intern amb vehicles alternatius amb zero emissions.

FGC preveu ampliar la flota de bicicletes en un futur si els resultats d'aquesta primera fase són favorables, així com ampliar-ne el termini d'ús a la resta de l'any. Entre les tasques que es podran dur a terme amb aquest mitjà de transport sostenible destaquen les visites d'obra, el manteniment d'instal·lacions i pistes, els desplaçaments a unitats de restauració o algunes tasques d'atenció a les persones visitants.

Precisament, els desplaçaments que redueixen la petjada de carboni són l'eix principal d'una campanya que es tira endavant coincidint amb l'inici de la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra fins al dia 22. "Ara, sense deixar petjada" és el lema d'aquesta acció, que pretén conscienciar la ciutadania de la importància de desplaçar-se de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Mostrar formulari de contacte