Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Preparació de les proves de selectivitat a la Seu

Preparació de les proves de selectivitat a la Seu

Enguany les dues convocatòries seran del 8 a l'11 de juny i del 7 al 9 de setembre La descentralització evita desplaçaments fora del Pirineu als estudiants de l'Alt Urgell, Cerdanya i el Pallars Sobirà

Selectivitat 2010
Selectivitat 2010
16/02/2010 16:15

Aquest matí ha tingut lloc a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell la reunió preparatòria per organitzar, per vuitè any consecutiu, les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) pels alumnes de l’Alt Urgell, Cerdanya i el Pallars. Enguany els exàmens se celebraran del 8 a l'11de juny, mentre que la convocatòria de setembre queda fixada pels dies 7, 8 i 9.

La reunió ha comptat amb la regidora d’Educació, Mireia Alba; el vicerector de la Universitat de Lleida (UdL), Xavier Gómez Arbonés; el coordinador de les PAU de la UdL, Joan Cecilia; el president del tribunal de la Seu d’Urgell, Antoni Colom; i els directors dels instituts Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, Pere Borrell de Puigcerdà i Hug Roger III de Sort.

Mireia Alba valora el fet que els estudiants pirinencs puguin fer la selectivitat sense sortir de la regió perquè “no només es descentralitza el procés acadèmic sinó que, a més a més, bona part dels estudiants s’estalvien realitzar llargs desplaçaments durant els tres dies de la prova”.

L’Ajuntament de la Seu ha tornat a sol•licitar a la UdL una jornada d’informació a la ciutat sobre l’accés a la universitat, l’oferta d'estudis i els serveis universitaris, per als estudiants tant de batxillerat i com de cicles formatius de grau superior i per a les seves famílies. Aquesta sessió se celebrà el 29 d´abril.

El fet que se celebri la selectivitat a la Seu d’Urgell permet un estalvi econòmic a les famílies de més de 100 joves estudiants, que eviten haver d'anar fins a Lleida.

Les PAU són proves anònimes, idèntiques i simultànies a tot Catalunya, que pretenen garantir al màxim la igualtat d’oportunitats, a més de valorar la maduresa acadèmica, els coneixements i les competències adquirides en el batxillerat, tant en les matèries comunes com en les específiques.

Mostrar formulari de contacte