Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Preparen el tram pirinenc del nou projecte 'El Camí'

Preparen el tram pirinenc del nou projecte 'El Camí'

La proposta s’inspira en el Camí de Santiago per unir els territoris de parla catalana Els tècnics treballen actualment des de la Seu per incloure-hi indrets de l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Capcir i Andorra

Estamariu
Estamariu
13/05/2010 12:17

Els impulsors d’un nou projecte de camí dels territoris de parla catalana són aquests dies a l’Alt Urgell, per preparar-ne el tram pirinenc. La iniciativa s’inspira directament en el famós Camí de Santiago i es vol convertir en un nou referent per al turisme de senderisme, tot ajudant a dinamitzar els pobles i establiments per on passi.

El treball actual es du a terme al Principat d’Andorra i a les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta i la Baixa Cerdanya i el Capcir, a càrrec d’una associació sense ànim de lucre. A l'Alt Urgell, concretament, s’està treballant a les Valls de Valira, Alàs i Cerc, la Seu i Estamariu, on es va fer una trobada amb els veïns dissabte passat.

El Consell Comarcal alturgellenc ha cedit un espai per al desenvolupament del treball. El seu portaveu, Josep Quesada, ha explicat a RàdioSeu que l’objectiu final és força ambiciós, ja que es pretén unir en una guia tots els pobles i les capitals de comarca de Catalunya, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears, la Catalunya del Nord, la Franja i l’Alguer.

Quesada assenyala que volen contribuir a “un turisme diferent al que hi ha actualment, més sostenible”, que contempli les vivències dels habitants de cada zona, amb la natura, la història, el patrimoni local i la identitat com a eixos principals.

L’àmbit que es cobreix fa que el recorregut pugui arribar a ser molt llarg. En tot cas, els organitzadors plantegen que tothom el faci al seu ritme i amb diferents etapes, en base a la guia física que es completarà al llarg dels propers dos anys.

De moment ja s’ha presentat guies específiques de la Garrotxa, el Ripollès i el Montseny. Mentre s’espera properes publicacions en paper, el treball fet es va penjant a la pàgina web www.elcami.cat .

Tal com es fa al Camí de Santiago, els establiments col.laboradors també imprimiran un segell als participants a cada etapa que facin.

Mostrar formulari de contacte