Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Preparen un acte per commemorar els 20 anys del tancament del col·legi Lestonnac de la Seu

Preparen un acte per commemorar els 20 anys del tancament del col·legi Lestonnac de la Seu

Aquest dijous al vespre es farà una reunió oberta per planificar l'acte, previst per al 15 de maig. Paral·lelament, es recollirà documents i imatges per recordar la història del recinte de Les Monges

Centre Cultural Les Monges
Centre Cultural Les Monges
07/03/2016 18:50

Un grup de veïns i exveïns de la Seu d'Urgell està preparant un acte per recordar els 20 anys del tancament de l'escola Lestonnac, que actualment conforma el complex cultural de Les Monges. Dins de les diferents iniciatives que s'han posat en marxa, aquesta setmana hi ha prevista una comissió de treball, oberta a tothom qui hi vulgui col·laborar. Serà aquest dijous, dia 10, a les 8 del vespre a l'Hotel Nice, a pocs metres de l'antic col·legi.

Les persones que impulsen aquest homenatge tenen previst celebrar un acte de record el dia 15 de maig. Els tiquets per participar-hi es posaran a la venda properament a l'Espai Ermengol. El grup considera que el centre "es mereix el reconeixement de la gent que van treballar-hi o estudiar-hi, independentment dels ideals polítics, religiosos i o de condició social".

A banda d'aquesta reunió preparatòria, també s'està començant a recopilar documentació i imatges per recordar la història de Lestonnac a la Seu. En aquest cas, tothom qui hi vulgui fer alguna aportació es pot adreçar directament a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, on recolliran i ordenaran els documents.

Un espai neuràlgic de la Seu

Després de tancar portes el curs 1996-1997, i de més de dos segles i mig de presència a la Seu, la Companyia de Maria-Lestonnac va cedir el col·legi a l'Ajuntament urgellenc, que va començar a desenvolupar-hi l'actual Centre Cultural Les Monges, situat en un indret estratègic de la ciutat. Durant els darrers anys l'espai s'ha convertit en el punt neuràlgic de l'activitat formativa, cultural i emprenedora de la Seu. Actualment acull, entre d'altres serveis, les Escoles Municipals de Música i Art, l'Escola d'Adults, l'Escola Oficial d'Idiomes, les delegacions de la UNED i la UOC, el CETAP-Telecentre, el Viver d'Empreses i la sala d'exposicions 'La Cuina', a més a més de les proves anuals de la selectivitat al Pirineu.

Pel complex hi passen centenars d'estudiants i professionals de totes les edats, tant de la Seu i l'Alt Urgell com d'arreu de l'Alt Pirineu i d'Andorra. Paral·lelament, la capella barroca de la Immaculada (datada del segle XVIII) i la nova plaça de les Monges s'han convertit en dos dels espais públics més utilitzats de la ciutat.

Mostrar formulari de contacte