Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació de les lleis Òmnibus a la Seu d'Urgell

Presentació de les lleis Òmnibus a la Seu d'Urgell

Alins afirma que beneficiaran de forma especial l'Alt Pirineu i Aran El Consell Comarcal de l'Alt Urgell es planteja proposar que es mancomunin alguns tràmits administratius

Lleis Òmnibus - Presentació 2012
Lleis Òmnibus - Presentació 2012
12/04/2012 19:47

La Delegació del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran ha presentat aquest dijous a la Seu d'Urgell les lleis Òmnibus, en el marc de la campanya informativa que s’està duent a terme a tot Catalunya. Durant l’acte, que ha tingut lloc al Centre Empresarial i Tecnològic de l'Alt Pirineu (CETAP), s’ha explicat el seu contingut i objectius.

En la presentació hi ha assistit el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins; el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Jesús Fierro; el president de l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell, Jordi Grau; i la tècnica del Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya, Dolors Feliu.

El delegat del Govern, Albert Alins, ha afirmat en el seu parlament que aquestes lleis impulsen "una nova relació de l’administració amb el sector privat, que és qui farà possible la reactivació econòmica, bàsicament a través de les petites i mitjanes empreses”. Amb l’aprovació de les cinc lleis, que en canvien 90, es generaran 265 milions d’estalvi directe.

El delegat ha recordat que les modificacions volen donar resposta a tres principis bàsics: agilitat, austeritat i aprimament de l'administració. A més, ha subratllat que les característiques del Pirineu les fan encara més necessàries "a causa de la dispersió geogràfica, la poca població i la dificultat per tirar endavant iniciatives empresarials". La incidència serà rellevant en l'àmbit de les activitats econòmiques i l'urbanisme.

En relació amb les Lleis Òmnibus, el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, s'ha mostrat convençut que tot i que són "noves i complexes", serviran per agilitzar i desburocratitzar l'administració en un moment econòmic "difícil". Fierro també ha indicat que, així mateix, s'obre l'oportunitat de mancomunar alguns dels tràmits, que podrien dur-se a terme des de l'administració comarcal. Aquesta qüestió es debatrà en el pròxim Consell d'Alcaldes, que haurà de decidir si es proposa formalment.

Mostrar formulari de contacte