Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació a la Seu d'Urgell del llibre 'El secret de la botiga de llaminadures', d'Alberto Casamayor

Presentació a la Seu d'Urgell del llibre 'El secret de la botiga de llaminadures', d'Alberto Casamayor

La novel·la juvenil, es donarà a conèixer aquest dissabte al migdia a la Biblioteca Sant Agustí, un dels indrets on s'ubica el seu argument. L'Espai de lectura també organitza, aquest dimarts i dijous, activitats relacionades amb el comerç just

23/05/2023 11:50

Aquest dissabte dia 27, a les 12 del migdia, la Biblioteca Sant Agustí serà escenari de la presentació del llibre El secret de la botiga de llaminadures, d'Alberto Casamayor. Aquesta novel·la juvenil és el tercer títol de la sèrie d’aventures i misteri 'Cercadors de llegendes', publicada per Edicions Salòria, després de L’Udol del bosc i Fugiu de la lluna plena.

Com en aquestes anteriors publicacions, el nou volum té com a localització emplaçaments de les comarques pirinenques. En aquest cas, l'acció succeeix entre Montellà i la Seu d’Urgell, que és on comença la història i ho fa, precisament, a la Biblioteca Sant Agustí. A més de l'autor, a la presentació també hi intervindran el periodista i escriptor Isidre Domenjó, president de l’Associació del Llibre del Pirineu, i Alba Nadal, alumna de 6è de primària del Col·legi La Salle.

La sèrie 'Cercadors de llegendes' relata les aventures de caire sobrenatural de la Júlia i l’Arnau; uns veïns de Montellà de 10 anys amb personalitats molt diferents però que esdevenen inseparables per tot el que arriben a viure plegats. A El secret de la botiga de llaminadures, els dos infants van a la Seu per a la inauguració d’una botiga de dolços, però allà una colla de "joves poc recomanables" els empaiten. Els nens sospiten que darrera aquesta actitud hi ha més del que sembla; i no s’equivoquen, perquè un terrible secret està a punt de sortir a la foscor de la nit. I si no ho eviten, tota la Seu, tota la comarca, i potser el món sencer, caurà en un regnat del terror del que ningú no escaparà mai.

Alberto Casamayor, nascut a Barcelona el 1973, viu des de fa més d’una dècada a la Seu d’Urgell, on va venir atret per les seves muntanyes, persones i llegendes. Llicenciat en Psicologia, es va formar com a escriptor a l’Aula de Lletres. A banda de la sèrie 'Cercadors de llegendes', Casamayor ha publicat d'altres obres amb edicions Salòria, com ara El trinxat no porta carbassa, de la col·lecció 'El petit Pirineu', o Un bon lloc on viure del recull de relats 'Els camins escrits del Pirineu'. Actualment treballa en diversos nous projectes, per a lectors joves i no tan joves.

Setmana del Comerç Just a la Biblioteca

D'altra banda, la Biblioteca Sant Agustí organitza aquesta setmana activitats relacionades amb el Dia Internacional del Comerç just, que es va commemorar el 13 de maig passat i sobre el qual a Catalunya es programen actes al llarg de tot aquest mes.

El programa a l'equipament urgellenc comença avui dimarts, a la tarda (17.30 h), amb un taller infantil de piruletes de xocolata de comerç just, en què s'explicarà d'on surt el cacau, com es cull i com arriba aquí. Els infants tindran l'ocasió de fer de mestres xocolaters. Tot seguit, al vespre (19.30 h), hi haurà una segona activitat, aquesta per als adults: un tast de cafè en què es compararà procés d'elaboració entre el que prové de comerç just i el convencional.

La segona jornada serà aquest dijous al vespre (19.30 h), amb una xerrada per part d'Il·lusions (Alternativa Global), un projecte d'economia social i solidària de Ponent i el Pirineu. Les explicacions seran a càrrec de Joan Obiols, representant d'aquest project a Oliana i Agramunt. Paral·lelament, aquests dies la Biblioteca exposa una completa selecció de llibres relacionats amb aquesta temàtica.

 

  • Presentació del llibre 'El secret de la botiga de llaminadures', d'Alberto Casamayor
    Presentació del llibre 'El secret de la botiga de llaminadures', d'Alberto Casamayor
  • Setmana del Comerç Just a la Biblioteca Sant Agustí
    Setmana del Comerç Just a la Biblioteca Sant Agustí

Mostrar formulari de contacte