Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació a la Seu d'Urgell del llibre 'Quan canta la Sibil·la'

Presentació a la Seu d'Urgell del llibre 'Quan canta la Sibil·la'

L'acte tindrà lloc aquest dimarts (19 h) a la Catedral de Santa Maria i anirà a càrrec dels autors de l'obra, Antoni Gelonch i Oriol Pérez Treviño, acompanyats de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana. La proposta inclou una actuació musical de Laura Castellet i Lluís Obiols

Presentació a la Seu del llibre 'Quan canta la Sibil·la'
Presentació a la Seu del llibre 'Quan canta la Sibil·la'
13/12/2021 11:45

La Catedral de la Seu d'Urgell acollirà aquest dimarts, a les set del vespre, la presentació del llibre 'Quan canta la Sibil·la', d'Antoni Gelonch i Oriol Pérez Treviño. L'acte anirà a càrrec dels autors, acompanyats de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana.

El Cant de la Sibil·la és una interpretació musical que té lloc durant la nit de Nadal en esglésies d'arreu dels Països Catalans, entre les quals hi ha la Catedral de Santa Maria d'Urgell. Escenifica uns versos que parlen dels senyals del judici final i l'adveniment de Crist, posats en boca de la sibil·la anomenada Eritrea, un personatge femení de l'antiguitat clàssica al qual s'atribueix el do de predir el futur.

Els autors indiquen que "després de mil anys d'existència, el Cant de la Sibil·la mereix un llibre original i global, que n'expliqui alhora els aspectes històrics, mitològics, iconogràfics i musicològics". Antoni Gelonch i Oriol Pérez Treviño subratllen que han explorat les arrels mítiques i històriques de les sibil·les. "Convivim amb elles des de fa vint-i-set segles i és bo saber com es diuen, quantes són, quina evolució han tingut al llarg dels temps, com s'han representat en les Belles Arts i la realitat de la seva pràctica profètica", assenyalen.

Els lectors també trobaran en l'obra, publicada per Edicions Viena, un estudi musicològic aprofundit d'aquesta tonada medieval. "És un cant que ve de les entranyes del sentiment, de les pors i de les esperances del poble fidel", se subratlla en la ressenya del llibre.

La presentació de l'obra a la Seu d'Urgell es clourà amb l'actuació musical de Laura Castellet, interpretant la Sibil·la, i Lluís Obiols, a l'orgue.

Mostrar formulari de contacte