Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació d’un estudi sobre els orígens del castell de Montferrer

Presentació d’un estudi sobre els orígens del castell de Montferrer

Carles Gascón i Lluís Obiols explicaran la importància que va tenir la fortalesa a l'època medieval. L'acte forma part de la Jornada de Portes Obertes de la Farinera, aquest dissabte a partir de les 5 de la tarda

Aspecte actual de Montferrer (Foto: Carles Gascón)
Aspecte actual de Montferrer (Foto: Carles Gascón)
05/06/2019 14:05

Aquest dissabte, dia 8, l’antiga Farinera de Montferrer celebrarà la seva desena Jornada de Portes Obertes, en la qual es realitzen visites guiades a l’equipament, ofertes per l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò amb la finalitat de difondre el coneixement al voltant d’aquest equipament singular dins de la història de l’activitat industrial de l’Alt Urgell durant el segle XX.

Tal com és habitual, la Jornada es complementa amb una conferència sobre algun aspecte d’interès de la història o el patrimoni del municipi de Montferrer i Castellbò. En l’edició actual, s’ha triat com a objecte d’aquesta conferència l’antic castell de Montferrer, una fortalesa construïda entre els anys 1082 i 1087, que estava vinculada a una poderosa família noble, encara força desconeguda actualment. El castell fou destruït en diverses ocasions durant les turbulències que enfrontaren l’Església d’Urgell i el vescomtat de Castellbò, als segles XII i XIII.

Amb el títol Orígens i evolució del castell de Montferrer, la conferència serà pronunciada pels historiadors Carles Gascón Chopo i Lluís Obiols Perearnau. A banda dels aspectes apuntats, tractaran sobre la complexa vinculació de Montferrer amb el control de les valls d’Andorra, les relacions de la família senyorial amb la família vescomtal de Vilamur i la descripció del castell, les seves parts defensives i el seu armament a principis de l’edat moderna.

La Jornada de Portes Obertes de l’antiga Farinera és una activitat organitzada per l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Les activitats començaran dissabte a les 5 de la tarda.

Mostrar formulari de contacte