Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentacions de novetats de Sant Jordi a la Biblioteca Sant Agustí

Presentacions de novetats de Sant Jordi a la Biblioteca Sant Agustí

Aquest dijous i divendres al vespre s'hi parlarà de 'Shanghai-Andorra', de Joan Peruga i Txema Díaz-Torrent, i de 'Cliente número 10', de Belén Martín. Dissabte al matí, Núria Oliva ofereix un "escape book" sobre el conte 'La Quima i les Homilies d'Organyà'

Presentació de la novel·la 'Shanghai-Andorra' a la Biblioteca Sant Agustí
Presentació de la novel·la 'Shanghai-Andorra' a la Biblioteca Sant Agustí
12/04/2023 18:25

La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell programa diverses presentacions de llibres aquest mes d'abril, marcat per la celebració de Sant Jordi. El calendari d'activitats per mostrar aquestes novetats, amb la presència dels seus autors, ja comença aquesta setmana.

Aquest dijous dia 13, a 2/4 de 8 del vespre, Joan Peruga i Txema Díaz-Torrent explicaran la seva nova obra Shanghai-Andorra (Ed. Andorra). L'acte el conduirà Roser Porta, que conversarà amb els autors. La novel·la s'inspira en la vida d’Ursula Simpson (1930-2007), una dona que va néixer a la que és la ciutat més poblada de la Xina però que va viure molts anys al Principat, després d'haver fugit del seu país natal a la dècada de 1950 amb l'esclat de la revolució comunista.

El dia següent, divendres 14 i a la mateixa hora (19.30 h), Belén Martín Martínez parlarà del seu llibre Cliente número 10 (Ed. Círculo Rojo). En aquest cas, la protagonista és una dona amb moltes inquietuds a la vida, que s'enfronta a la seva baixa autoestima i a un passat desolador, però que també pot tenir per davant un futur encara més preocupant. Muntar un tanatori amb una amiga seva la portarà a una evolució plena d'incerteses i males pràctiques.

I dissabte dia 15, a les 11 del matí, Núria Oliva oferirà la possibilitat de participar en un 'Escape Book' basat en el llibre La Quima i les Homilies d'Organyà (Pagès Editors). Aquest conte apropa per primera vegada als infants la importància dels textos literaris més antics escrits en català. Els seus personatges principals són en Pol i en Lluc, dos nens viuen una aventura insòlita: la troballa de les Homílies tot viatjant al passat. Un conte per descobrir un dels fets més importants per la cultura i història del Pirineu, com també per la llengua i la literatura catalanes. El llibre compta amb les il·lustracions de la també urgellenca Laura Pal, dissenyadora gràfica.

Oberta l'exposició 'Històries i camins'

D'altra banda, aquest dimarts la Biblioteca Sant Agustí ha inaugurat l'exposició 'Històries i camins', amb una xerrada sobre les trementinaires a càrrec d'Isidre Domenjó i una lectura dramatitzada. Aquesta nova mostra, cedida per l'IDAPA, proposa un passeig literari per camins del Pirineu basada en les seves històries particulars.

La mostra es podrà veure al centre de lectura urgellenc fins al 10 de juny. L'horari de visites serà els dilluns a la tarda (15.30-20.00 h), de dimarts a divendres tant al matí com a la tarda (10.00-13.00 i 15.30-20.00 h) i els dissabtes al matí (9.30-14.00 h).

 

Mostrar formulari de contacte