Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentada la unió territorial de l'Alt Pirineu de la Intersindical-CSC

Presentada la unió territorial de l'Alt Pirineu de la Intersindical-CSC

Jordi Cots és el primer president de la secció regional i Xavi Munt en serà el vocal de l'Alt Urgell. Es marquen l'objectiu de ser presents en més serveis públics i empreses i de treballar des d'una visió pirinenca
Presentació de la unió territorial de la Intersindical-CSC a l'Alt Pirineu
09/06/2020 10:50

La sala polivalent del Centre Cívic El Passeig, a la Seu d'Urgell, va acollir aquest dissabte passat la presentació de la unió territorial de la Intersindical-CSC a l'Alt Pirineu. La nova secció regional del sindicat català tindrà com a primer president el pallarès Jordi Cots, veí de la Vall Fosca i treballador del sector públic. De la seva part, l'urgellenc Xavi Munt el vocal representant de l'Alt Urgell. També s'han proposat ser presents al Pallars Sobirà, la Cerdanya i l'Alta Ribagorça i, més endavant, a l'Aran.

L'acte per donar-se a conèixer, que es va fer tot seguint les noves normes de distanciament social i ús de la mascareta, va consistir en una formació per als delegats que des d'ara hi haurà a les cinc comarques de l'Alt Pirineu. Jordi Cots va assegurar que la Intersindical és "un sindicat que està creixent i promovent un nou sindicalisme, arrelat al territori, que visqui dels seus afiliats i que promogui la realitat diversa del territori". Per això, volen presentar candidatures en diversos sectors, especialment en serveis públics.

Sobre aquest objectiu, Cots afirma que de moment han obtingut bons resultats en aquells comitès d'empresa on han presentat candidatures i que ara pretenen consolidar un representant a cada comarca. També aspiren a tenir representació en petites i mitjanes empreses de la regió pirinenca.

Un altre tret distintiu amb què vol treballar des d'ara la unió territorial és que les decisions es prenguin des de l'Alt Pirineu mateix. Per això, han rebutjat la previsió inicial que la secció fos coordinada des de Barcelona o bé des d'una capital de demarcació, ja fos Lleida o Girona, perquè entenen que "la manera de viure i treballar aquí és molt diferent de com ho pot ser a la Plana de Ponent, a les comarques de Girona o encara més a l'Àrea Metropolitana".

De la seva part, Xavi Munt va definir aquest acte com "un dia molt especial" perquè "és la primera vegada que la Intersindical aterra al territori i que podrà formar part del teixit productiu, econòmic i sanitari del Pirineu". Munt ha detallat que de moment compten amb una cinquantena d'afiliats, però que aspiren a ampliar la seva presència.

En l'acte també es va fer visible el suport de la Intersindical a la independència de Catalunya i a l'alliberament dels presos polítics catalans, amb la presència d'una estelada i d'una pancarta que presidien el faristol.

Mostrar formulari de contacte