Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentat oficialment el servei de Bibliobús Pere Quart a l'Alt Urgell

Presentat oficialment el servei de Bibliobús Pere Quart a l'Alt Urgell

Enguany farà parada a Coll de Nargó, Organyà i el Pla de Sant Tirs. Disposa d'un fons de 12.510 documents i ofereix préstec, Internet i accés a la plataforma digital eBiblioCat, entre d'altres recursos

Presentació de l'ampliació de la ruta del Bibliobús a l'Alt Urgell
Presentació de l'ampliació de la ruta del Bibliobús a l'Alt Urgell
25/02/2021 13:05

La consellera de Cultura de la Generalitat, Àngels Ponsa, ha presentat oficialment aquest dijous a la Seu d'Urgell el servei del Bibliobús Pere Quart a l'Alt Urgell, que des d'aquest mes de febrer fa parada als municipis de Coll de Nargó, Organyà i el Pla de Sant Tirs. Ponsa ha estat acompanyada de l'alcalde d’Organyà, Celestí Vilà; l'alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, i la presidenta del Consell Comarcal i alcaldessa de Ribera d’Urgellet, Josefina Lladós.

El bibliobús compta amb un fons de 12.510 documents (llibres, audiovisuals i revistes) i ofereix informació, assessorament, préstec, Internet i accés a la plataforma digital eBiblioCat, entre d’altres recursos. Així mateix, duu a terme activitats de foment de la lectura per a tot tipus de públic.

La consellera Angels Ponsa ha expressat "l'alegria compartida amb el territori per l'arribada d'aquest servei a la comarca" i ha destacat que incidirà en el fet que la ciutadania tingui a l'abast documents d'arreu del país. "Una eina com el Bibliobús és treball en xarxa i la voluntat de portar la cultura a tot arreu", ha subratllat. Ponsa també s'ha referit al fet que pot ser un primer pas per als municipis de cara a disposar d'un punt estable de lectura o una biblioteca pròpia.

Bona rebuda del servei

La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell i alcaldessa de Ribera d'Urgellet, Josefina Lladós, ha valorat molt positivament la iniciativa. "És important comptar amb un servei essencial com el del Bibliobús, ja que tenim escola i serà una bona opció per als estudiants", ha remarcat. Així mateix, l'alcaldessa ha manifestat el convenciment que també és una proposta que cal focalitzar en la gent gran, "que té limitades les relacions socials a causa de la pandèmia". Lladós ha fet una crida a la resta de nuclis i municipis perquè se'n beneficiïn.

Per la seva banda, l'alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, ha subratllat la rellevància que suposa "posar la cultura a l'abast del poble" i "més encara en el marc del confinament". Riera s'ha mostrat convençut que el context pot servir perquè la gent torni a agafar l'hàbit de la lectura. "El Bibliobús és una oportunitat per accedir a molts llibres i documents de forma fàcil i assessorada", ha afegit.

Celestí Vilà, alcalde d'Organyà, també ha agraït que el Bibliobús faci parada a la població, on ja ha tingut una molt bona rebuda. Vilà ha recordat que és una alternativa a la biblioteca física que demana el municipi des de fa anys, tenint en compte la base cultural de la vila com a bressol de la llengua catalana, impulsora de la Fira del Llibre del Pirineu, punt de la Ruta de la Llengua i amb un club de lectura molt actiu.

Servei a municipis pirinencs

El Bibliobús Pere Quart forma part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i està gestionat pel Departament de Cultura. Presta servei des de l’any 1982 a municipis de les comarques del Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça, i des de l’any 1995 a municipis de la comarca del Pallars Sobirà. Ara ha ampliat la seva ruta als 3 municipis de la comarca de l’Alt Urgell, fet que suposa oferir servei de lectura pública a 18 nuclis de població de 16 municipis, amb un total de 8.975 habitants.

El Bibliobús porta el nom de "Pere Quart" en honor al poeta català Joan Oliver (1899-1986), que va ser un dels xofers del bibliobús del Servei de Biblioteques al Front de la Generalitat de Catalunya, durant la Guerra Civil Espanyola.

Calendari del Bibliobús 

Mostrar formulari de contacte