Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presenten a Madrid les Rutes Literàries del Pallars Sobirà

Presenten a Madrid les Rutes Literàries del Pallars Sobirà

30/09/2008 16:14

Les rutes literàries del Pallars Sobirà, inspirades en novel·les ambientades en aquesta comarca del Pirineu, es presenten aquest dimecres a la llibreria Blanquerna de Madrid davant una cinquantena de periodistes i agents turístics. L'Associació Gastronòmica La Xicoia oferirà plats característics pallaresos que figuren a les novel·les i s’acompanyaran de fragments dels llibres.

Aquesta nova proposta turística basada en el turisme cultural ofereix un producte diferenciat i singular, que uneix gastronomia i literatura, i té com a objectiu promoure la comarca, el seu paisatge i la cuina pallaresa. Els cinc llibres que han servit per crear les rutes són Les veus del Pamano, de Jaume Cabré; Pedra de tartera, de Maria Barbal; Viaje al Pirineo de Lérida, de Camilo José Cela; A peu pel Pallars Sobirà i La Val d'Aran, de Josep Maria Espinàs, i Tor, tretze cases i tres morts, de Carles Porta. Aquests cinc llibres han tingut un èxit notable i han estat tots traduïts al castellà i, per tant, són d’accés fàcil als lectors del conjunt de l’Estat. També permetran arribar al mercat alemany, a causa de la traducció de Jaume Cabré, Maria Barbal i Carles Porta que es va fer per a la Fira del Llibre de Frankfurt.

Algunes d’aquests rutes ja s’han posat en marxa i ja són senyalitzades, com ara les de la vall d’Àssua, que es creen a partir dels escenaris que figuren als llibres Les veus del Pamano, de Jaume Cabré, i Pedra de tartera, de Maria Barbal. Les altres seran a punt d’aquí a poc temps.

Mostrar formulari de contacte