Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Previsió de pluges intenses a l'Alt Pirineu i Aran

Previsió de pluges intenses a l'Alt Pirineu i Aran

Les precipitacions podrien superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts Protecció Civil demana als ciutadans que evitin acostar-se a les lleres dels rius, especialment les dels torrents i rieres

Servei Meteorològic de Catalunya 06.08.2013
Servei Meteorològic de Catalunya 06.08.2013
06/08/2013 14:40

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat la Prealerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT, ja que segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es preveu pluges intenses aquest vespre a l’Alt Pirineu i Aran. En la zona afectada, les precipitacions podrien superar els 20 l/m2 en 30 minuts.

També aquest dimecres s’esperen xàfecs i ruixats dispersos al Pirineu i Prepirineu occidental que, a partir del migdia es podrien estendre a la meitat nord del país. Al vespre i fins a la mitjanit les precipitacions podrien afectar tota la meitat est de Catalunya. Les pluges aniran acompanyades de tempesta i, localment, de calamarsa o pedra.

S’espera que l’episodi de pluges s’allargui fins dijous. Protecció Civil recorda que es pot seguir l’evolució meteorològica al compte de Twitter @meteocat i els consells d’autoprotecció al compte de twitter de Protecció Civil @emergenciescat.

Recomanacions per als ciutadans

Protecció Civil de la Generalitat recomana que la ciutadania prengui les mesures d’autoprotecció necessàries en funció de la situació meteorològica i adapti les seves activitats de lleure i professionals.
També es demana precaució prop de lleres, rius i guals. En el moment de la tempesta cal allunyar-se d’aquest punts, no travessar mai i situar-se en algun punt elevat, si és possible.

D'altra banda, si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Als àmbits urbans cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l’acumulació d’aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació.

Avís als municipis afectats

Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT), Protecció Civil ha avisat els municipis afectats per la situació de risc i informarà les activitats com càmpings, colònies i travesses de l’evolució de la previsió.

La Generalitat recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.

Mostrar formulari de contacte