Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Previsió d'ocupació turística optimista per aquest estiu

Previsió d'ocupació turística optimista per aquest estiu

La Diputació de Lleida espera 750.000 visitants i un impacte econòmic de 250 milions d'euros Les xifres serien similars a les del 2010, amb catalans, madrilenys i valencians com a principals clients

Diputació de Lleida - Previsió ocupació 2011
Diputació de Lleida - Previsió ocupació 2011
20/06/2011 19:31

Les comarques de la demarcació de Lleida esperen per aquesta campanya d'estiu unes xifres d'ocupació similars a les del 2010, tant pel que fa als sectors de l'hostaleria, els càmpings i les cases rurals, com per a les empreses d'esports d'aventura. L'ocupació més elevada es preveu per al mes d'agost i oscil·larà entre el 70 i el 80% de mitjana.

Segons les previsions, es rebran uns 750.000 visitants que generaran més de dos milions de pernoctacions i suposaran un impacte econòmic al territori d'uns 250 milions d'euros. L'ACN també indica que s'espera un augment de visitants d'altres països. Aquest estiu l'oferta de places d'allotjament reglat arriba a les 59.186, una mica superior al 2010, tot i que hi ha algun establiment menys.

Pel que fa al sector de l'hoteleria, s'espera repetir xifres d'anys anteriors. Així, l'ocupació en les zones turístiques i properes se situarà entre el 40 i 45% durant el mes de juliol, mentre que a l'agost serà del 70%, malgrat que en alguns llocs del Pirineu pugui arribar fins al 90% cap al 15 d'agost. El mes de setembre les previsions són d'un 40%, segons la Federació d'Hostaleria de Lleida.

Pel que fa al turisme rural, el sector es marca com a fita repetir l'ocupació de la campanya passada, que suposaria entre un 40 i un 45% de places cobertes el mes de juliol, entre un 75 i un 80% durant l'agost i un 40% el mes de setembre. La novetat que suposa la introducció de les espigues per qualificar els diferents allotjaments també podria beneficar el sector, que ja té unes bones expectatives per la campanya del pont de Sant Joan.

En el sector dels càmpings, podria baixar uns 5 punts l'ocupació pel que fa a places d'acampada, respecte el 2010. Tanmateix, per les places de bungalous es preveu la mateixa ocupació que l'any passat. Així, les previsions pel juliol en la modalitat d'acampada seran d'un 45% i les de bungalous d'un 70%; a l'agost, l'acampada tindrà una ocupació del 75% i als bungalous es podria situar en el 95%. Al setembre, s'espera una ocupació del 35% i del 60%, respectivament.

El sector de les empreses d'esports d'aventura també contempla xifres similars a l'any passat, amb un juliol més complicat i amb un agost més positiu, assolint entre un 70 i un 75% de serveis, tot i que dependrà de la climatologia. Així ho indica Florido Dolcet, president de la Federació d'empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà. En la mateixa línia s'ha manifestat el gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet.

Segons les previsions, les comarques de la Val d'Aran, els Pallars, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell i la Cerdanya, per aquest ordre, concentraran xifres d'ocupació més altes. Tot i això, la resta de comarques i la ciutat de Lleida tindran també bones xifres d'ocupació.

Preus similars a l'any passat

Serrano ha destacat que a diferència de l'estiu passat no existeixen "ofertes agressives" de destinacions de costa, fet que pot afavorir el turisme d'interior. Aquesta situació també possibilitarà que el sector no es vegi obligat a reduir preus i podrà mantenir els d'anys anteriors, que fins i tot podran augmentar a mesura que avanci la temporada. A més, la crisi farà que aquest estiu agafin més força les segones residències, que deixen negoci en activitats com la restauració i el comerç.

Catalans, madrilenys i valencians, principals clients

La majoria dels turistes que viatjaran al Pirineu i la Plana aquest estiu provindran en un 60% de la resta de Catalunya, seguits amb un 25% dels vinguts d'altres punts de l'Estat, sobretot de Madrid i del País Valencià.

A diferència d'altres anys, també s'espera un augment de visitants estrangers, sobretot dels mercats israelià, alemany i francès, països on la Diputació de Lleida ha dut a terme campanyes de promoció. Un 15% dels visitants de Lleida seran estrangers, al voltant d'uns 100.000, segons les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. La majoria seran francesos, en un 35%, seguits pels dels Països Baixos, en un 20%, i els d'Alemanya, Gran Bretanya i Israel.

Mostrar formulari de contacte