Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Previsió d'ocupació hotelera del 70% a l'Alt Pirineu i Aran per Nadal i Cap d'Any

Previsió d'ocupació hotelera del 70% a l'Alt Pirineu i Aran per Nadal i Cap d'Any

El volum màxim de reserves és pel 30 de desembre i l'1 de gener, mentre que els dies posteriors ja serà força inferior. Totes les estacions d'esquí alpí estan en funcionament, mentre que la majoria de les de nòrdic ofereixen els circuits de raquetes

El Pallars Sobirà des de Port Ainé, aquest matí (@port_aine)
El Pallars Sobirà des de Port Ainé, aquest matí (@port_aine)
22/12/2022 18:10

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una ocupació turística mitjana del 70% a l'Alt Pirineu i Aran al llarg de les les festes de Nadal i Cap d'Any, en el període comprès entre el 26 de desembre i el 4 de gener.

Tal com és habitual per aquestes dates, el màxim volum de reserves és per Cap d'Any, quan bona part dels hotels, càmpings i cases rurals fregaran el ple. Prèviament, entre Sant Esteve i el 29 de desembre, els hotels esperen una ocupació del 65%; les àrees de bungalous dels càmpings, més de 75%; i el turisme rural, un 70%. Després de Cap d'Any i fins a Reis, el nombre de pernoctacions es preveu que ja baixi i a la majoria d'establiments estiguin per sota del, tot i que als més propers a estacions d'esquí poden arribar al 70% i que, per cloure la campanya nadalenca, pel 7 i 8 de gener s'espera un repunt de les reserves, amb xifres semblants a les d'un cap de setmana d'hivern normal.

En aquest sentit, i tot i que els darrers dies no han arribat noves nevades i ha pujat la temperatura, l'esquí serà novament el principal atractiu turístic del Pirineu per aquestes dates. Les 11 estacions que formen part de la demarcació de Lleida preveuen vendre en conjunt uns 200.000 forfets al llarg d'aquestes més de dues setmanes de període festiu, tot i que ara per ara hi ha notables contrastos pel que fa a l'estat de cada estació.

Estat de les pistes

La que presenta més àrea esquiable és Baqueira Beret, amb 126 dels seus 170 km de pistes oberts, tot i que on hi ha més neu és a Boí Taüll, amb un gruix que a aquestes alçades de la temporada ja arriba al metre (100 cm). Al Pallars Sobirà, tant Port Ainé com Espot tenen entre 60 i 70 centímetres de gruix i uns 20 km de pistes obertes a cadascuna. A la Cerdanya, Masella (49 km oberts) i La Molina (27 km) sumen al voltant de 50 cm a les cotes més altes. Al Solsonès, Port del Comte només disposa de 6 km en funcionament, amb uns 30 cm de gruix.

Algunes de les estacions organitzaran activitats paral·leles com ara celebracions de Cap d'Any i la benvinguda als Reis d'Orient o baixades de torxes. D'altra banda, a Andorra, Grandvalira disposa de més de la meitat del seu domini esquiable (135 km d'un total de 210), mentre que Pal-Arinsal i Ordino-Arcalís funcionen a prop del 100 per cent. En tots tres casos, amb gruixos al voltant del mig metre.

Tuixent-la Vansa i Sant Joan de l'Erm, sense circuits oberts

Pel que fa a l'esquí nòrdic, a causa de la manca de noves nevades a cotes mitjanes, per aquest començament de l'època nadalenca no hi ha cap estació amb circuits de fons oberts. Això ha portat Tuixent-la Vansa a tancar tots els seus serveis durant aquests dies i fins a nou avís. I l'altre complex de l'Alt Urgell, Sant Joan de l'Erm, només té oberts els serveis turístics. Sí que estan oberts, amb neu dura, els circuits de raquetes de neu a les altres cinc estacions de Tot Nòrdic: Lles de Cerdanya, Aransa, Guils-Fontanera, Tavascan i Virós-Vallferrera, que igualment ofereixen la resta de serveis com ara restaurant, refugi, lloguer i àrea de trineus.

L'oferta de les estacions tant d'alpí com de nòrdic es complementa amb activitats com ara trineus arrossegats per gossos, senderisme amb raquetes, patinatge sobre gel, solàrium i motos de neu, entre d'altres especialitats ofertes per les 137 empreses de la demarcació que ofereixen propostes relacionades amb la neu. A tot plegat, ja fora de les estacions, s'hi afegeixen els parcs de Nadal, concerts nadalencs o representacions teatrals programades a diverses poblacions d'arreu del Pirineu.

Mostrar formulari de contacte