Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Primera reunió de treball per videoconferència al Consell de l'Alt Urgell

Primera reunió de treball per videoconferència al Consell de l'Alt Urgell

El sistema ha de permetre estalviar desplaçaments per a reunions a Barcelona o Lleida La primera sessió ha servit per preparar la posada en marxa del nou arxiu comarcal

Videoconferència al Consell Comarcal
Videoconferència al Consell Comarcal
14/05/2010 16:23

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha realitzat aquest divendres la primera reunió de treball per videoconferència. Una iniciativa que obre el pas a l’ús d’aquesta tecnologia per tal d’evitar una bona part dels desplaçaments de tècnics i polítics a Barcelona, Lleida i d’altres ciutats, amb la conseqüent reducció de temps i de despeses.

El servei s’ha estrenat amb una reunió entre el director de l’Arxiu Històric Comarcal, Julio Quílez, i responsables de la Subdirecció General d’Arxius de la Generalitat, que eren a la seva seu, al Palau Moja de Barcelona. L’objectiu de la reunió era justament de caire tecnològic, ja que han estat parlant de la infraestructura del sistema informàtic GIAC, de gestió dels arxius comarcals.

Des del Consell Comarcal es considera un gran avenç el fet de poder disposar del servei de videoconferència, ja que, d’ara endavant, es podran evitar molts dels desplaçaments que tècnics i polítics de la institució han de realitzar per assistir a reunions de treball a ciutats com ara Lleida o Barcelona.

Fons del Consell han recordat que “la distància a les capitals ens obliga a passar-nos cinc o sis hores a la carretera per assistir a reunions que, a vegades, no arriben a l’hora de durada”. “Amb la implantació de la videoconferència, l’estalvi en temps, dietes i quilometratge serà notable”, han afegit.

El Consell Comarcal posa el servei a disposició dels ajuntaments, les entitats i les empreses del territori per tal que en puguin fer ús.

Mostrar formulari de contacte