Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Primera reunió del grup de treball entre la Generalitat de Catalunya i el Govern d'Andorra

Primera reunió del grup de treball entre la Generalitat de Catalunya i el Govern d'Andorra

La trobada ha servit per compartir les estratègies que ambdós territoris estan seguint per contenir la pandèmia de la COVID-19. La pròxima trobada serà el pròxim mes de març
Frontera del riu Runer (Foto d'arxiu/ACN)
11/02/2021 18:45

La Generalitat de Catalunya i el Govern d’Andorra han celebrat aquest dijous la primera reunió de coordinació del grup de treball que el vicepresident en funcions de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i el cap de Govern, Xavier Espot, van convenir a formalitzar a principis de gener. La taula de treball ha permès oficialitzar els intercanvis entres ambdues institucions, sobretot els que s'han fet els darrers mesos en relació amb les mesures preses per contenir la propagació de la pandèmia de la COVID-19.

L’objectiu dels dos governs és estabilitzar la relació i anticipar les situacions i decisions a prendre, especialment en la situació actual. Tanmateix, malgrat que el grup de treball s'ha creat en el context de coronavirus, la voluntat és que es mantingui per tractar temes de cooperació compartits un cop se superi la crisi sanitària.

La primera trobada ha servit per compartir les estratègies que ambdós territoris estan seguint per fer front a la pandèmia. Entre les qüestions que s'han tractat hi ha el funcionament de les campanyes de tests massius i de vacunació, que ja s’han iniciat. També s’han posat sobre la taula les línies d’ajuts per a les empreses, assalariats i autònoms, sobretot les que afecten els treballadors transfronterers.

Reunió telemàtica

A la reunió, que s’ha celebrat de manera telemàtica, hi ha participat per la part catalana la secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Elisabet Nebreda; el director general d’Afers Europeus i Mediterranis, Alfonso González; el secretari general de Salut, Marc Ramentol; la secretària general d’Interior, Beth Abad; el secretari d’Infraesctructures i Mobilitat, Isidre Gavín; la responsable de Projectes Estratègics, Cristina Domènech; el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, i el cap de Gabinet Tècnic d’Empresa i Coneixement, Daniel Jordà. Per la part andorrana hi ha pres part el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, acompanyat del secretari d’Estat d’Economia, Eric Bartolomé; el secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures, Cèsar Marquina; i la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas.

L’equip de treball, liderat pels departaments d'Afers Europeus d'ambdues institucions, tindrà diversos nivells, per abordar les temàtiques des d'una perspectiva política i tècnica. La pròxima trobada serà el pròxim mes de març.

Mostrar formulari de contacte