Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Primera sessió de treball del Pla de Reactivació Econòmica de l'Alt Urgell

Primera sessió de treball del Pla de Reactivació Econòmica de l'Alt Urgell

Entre els objectius plantejats pels ajuntaments hi ha el suport a l'hostaleria, el reforç del comerç i els productes locals, el manteniment del sector lleter, l'accés a la fibra òptica i l'arrelament dels joves. Les dues properes reunions seran amb entitats empresarials i tècnics comarcals

Reunió d'alcaldes, alcaldesses i tècnics per preparar el Pla de Reactivació Econòmica de l'Alt Urgell
Reunió d'alcaldes, alcaldesses i tècnics per preparar el Pla de Reactivació Econòmica de l'Alt Urgell
02/12/2020 18:21

Onze alcaldes i alcaldesses de l’Alt Urgell s’han reunit aquest dimecres, en una sessió de treball, per buscar solucions a la situació sanitària generada per la COVID-19 i les corresponents restriccions, que tenen especial incidència per a la comarca a nivell social i econòmic. La sessió ha estat dinamitzada per mOntanyanes, estratègies creatives per a la dinamització local, empresa que dóna suport a l’elaboració i execució del Pla de Reactivació Socioeconòmica de l’Alt Urgell.

Atesa la situació originada per la pandèmia i les conseqüències corresponents, la trobada d’avui ha identificat com a punts per seguir treballant: el suport al sector de l’hostaleria i els subsectors que en depenen, el reforç al sector comercial, l’estimulació del consum de productes de proximitat i el manteniment del sector lleter. També s'ha parlat de la necessitat de vetllar per garantir l’accés a la fibra òptica i a la resta de connexions, i s’ha recalcat la necessitat d’apoderar els joves per garantir el seu arrelament al territori i, alhora, de millorar l’accés a l’habitatge. Finalment, s’ha recordat la importància de cooperar a nivell comarcal per tal d’accedir als fons europeus.

Al llarg d'aquest mes de desembre estan previstes tres sessions, amb diversos agents, per saber què es pot esperar del Pla i a quin nivell de compromís poden arribar. Després d'aquesta primera reunió, la segona, tindrà lloc amb les entitats empresarials i els seus associats. La tercera comptarà amb els tècnics i tècniques comarcals vinculats amb la promoció econòmica, el comerç, el turisme i el desenvolupament local. 

Aquest Pla es realitza amb una la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, que havia sol·licitat el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, i està finançat pel SEPE i cofinançat en un 50% per l’FSE. Té una durada prevista d’un any. 

Mostrar formulari de contacte