Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Professionals de centres de gent gran de l'Alt Pirineu i Aran es formen per gestionar els efectes post-pandèmia

Professionals de centres de gent gran de l'Alt Pirineu i Aran es formen per gestionar els efectes post-pandèmia

Els departaments de Salut i de Drets Socials han endegat un programa per ajudar a mitigar les conseqüències de la COVID i de les restriccions entre els usuaris. S'adreça a empleats de residències i centres de dia de la regió pirinenca
Sessió formativa per a professionals de centres de gent gran a l'Alt Pirineu i Aran (Foto: Dep. Salut)
11/04/2022 13:55

El Departament de Salut i el de Drets Socials han endegat un programa formatiu conjunt per a centres de gent gran, adreçat als treballadors de residències i centres de dia de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran. L'objectiu és "proporcionar eines per mitigar els efectes del confinament sobre els usuaris dels centres i, alhora, atendre les noves necessitats sorgides arran de la pandèmia", expliquen.

A les comarques pirinenques, on les sessions ja van començar el mes de març, hi participaran uns 200 professionals de les dotze residències de gent gran que hi ha a la regió. Mentrestant, a la de Lleida, els mòduls s'impartiran durant aquesta segona quinzena d'abril. A banda de les dues conselleries de la Generalitat, en la preparació dels materials també hi han col·laborat experts de l'entorn universitari i assistencial.

La formació se centra en el "benestar emocional" i la "prevenció de la fragilitat" i s'organitza en dos mòduls, amb classes presencials de metodologia teòrica i pràctica basada en casos clínics. El programa s'adreça especialment a cuidadors i auxiliars de geriatria, tot i que hi poden participar professionals de qualsevol perfil d'aquests centres.

En la línia establerta pel Pla de Salut 2021-2025, d'integrar la promoció de la salut i la salut pública en l'atenció primària, aquests mòduls formen part de la cartera d'activitats formatives adreçada als centres de gent gran.

Mostrar formulari de contacte