Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés insta l'Ajuntament a reparar la teulada del col.legi Albert Vives

Progrés insta l'Ajuntament a reparar la teulada del col.legi Albert Vives

El grup municipal acusa l'equip de govern de deixadesa en el manteniment del centre  L'equip de govern considera que l'arranjament correspon a la Generalitat  
Tanca seguretat al col.legi A.V.
10/09/2009 19:25

El PSC-Progrés ha instat aquest dijous l’Ajuntament de la Seu a reparar la part de la teulada malmesa del col.legi Albert Vives, ja que el considera responsable de l'equipament. El grup socialista opina que l'arranjament s'ha de fer "de forma immediata i urgent" per tal de poder iniciar el curs escolar amb normalitat.

Progrés apunta al fet que "la falta de manteniment i neteja de les canaleres d’aigua de la teulada és el que ha provocat el deteriorament de la infraestructura". Alhora, recorda que els consistoris són els responsables del dia a dia de les escoles públiques de primària i els correspon la conservació dels edificis i el manteniment de les instal•lacions, la neteja, la calefacció i l’enllumenat. "Per aquest concepte, reben cada any de l’Estat una quantitat de diners del Fons de Cooperació Local", remarquen des del PSC-Progrés.

El principal grup de l'oposició afegeix que el departament d’Educació tenia prevista una inversió 150.000 €  per al centre, que s’havia d’executar durant l’any 2009, tal i com s'indicava en la primera fase de les obres de millora de l’escola. Segons Progrés, "aquesta intervenció no podrà executar-se perquè l’Ajuntament no ha complert els seus compromisos de desenvolupaments urbanístics".

El grup municipal explica que les obres consistien en la urbanització de la part exterior del col.legi, amb la millora de l’aparcament i els accessos. "L’actuació es va acordar en una reunió el mes de gener d’aquest any on hi havia representats de l’Ajuntament, del Consell Comarcal, de l’equip directiu i de l’AMPA", aclareix. El PSC-Progrés lamenta el fet que durant la reunió "els representants de l’Ajuntament no van considerar prioritària la millora estructural de la teulada i van optar per posposar-la com a última fase del pla de millora del centre".

Segons el grup del PSC-Progrés, “el consistori urgellenc ha d’assumir les seves responsabilitats i prendre les mesures necessàries i urgents per garantir la seguretat a l’escola Albert Vives”.

Per la seva banda, l'equip de govern considera que l'arranjament correspon a la Generalitat de Catalunya, ja que es tracta d'un problema estructural i no de manteniment. La regidora d'Educació, Mireia Alba, ha exigit a la Generalitat que assumeixi la millora "de forma urgent" i ha defensat l'actuació de l'ajuntament, que ja va demanar la intervenció del departament a través d'una carta.

De moment, el departament d'Educació ha assegurat que ja ha acordat amb el consistori urgellenc garantir la seguretat dels alumnes i els professors que començaran el curs el pròxim dilluns amb l'aplicació de poliuretà a la coberta. Des de la Generalitat es considera que la tanca provisional no soluciona el problema dels despreniments. Així mateix, el departament ha lamentat que se'ls hagi comunicat la problemàtica el passat dia 28 d'agost, "massa tard per poder atendre els desperfectes sense afectar l'inici escolar".

El pròxim dia 5 d'octubre està prevista una reunió entre Generalitat i Ajuntaments per decidir què i quan dur a terme les obres a l'equipament.

Mostrar formulari de contacte