Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés no vol que es desmantellin les instal·lacions bovines de l'Escola Agrària

Progrés no vol que es desmantellin les instal·lacions bovines de l'Escola Agrària

El grup presentarà una moció al ple de la Seu perquè la Generalitat descarti ubicar-hi el centre de testatge de la vaca bruna El text també sol.licita que s'hi torni a impartir el mòdul de ramaderia

Escola Agrària del Pirineu
Escola Agrària del Pirineu
04/03/2015 14:36

El grup del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu presentarà el pròxim dilluns al ple municipal una moció en què sol.licita al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya que mantingui les instal.lacions de vaques de llet i de vedelles de l'Escola Agrària del Pirineu, ubicada a Bellestar.

En aquest sentit, Progrés insta a descartar la substitució d'aquest equipament per un centre de testatge de la vaca bruna, tal i com està previst. Així mateix, el text de la moció sol.licita que l'Escola torni a oferir els pròxims cursos els estudis de professionalització agropecuària.

L'Escola Agrària del Pirineu imparteix formació professional agrària, alimentària i d'altres disciplines vinculades al món agroalimentari, rural i esportiu. Segons indica l'exposició de la moció, "l’activitat formativa d’aquest centre és important i estratègica per impulsar el sector agroalimentari de la Seu i el conjunt del Pirineu". El centre depèn de la Generalitat de Catalunya, que és qui marca les directrius d’organització i funcionament.

Òscar Ordeig, portaveu de Progrés, indica que "la venda de la llet de l'explotació de vaques que es vol desmantellar suposa un ingrés important per a la viabilitat de l’Escola Agrària i la possibilitat de poder tornar a impartir aquest mòdul de ramaderia". Així mateix, creu que caldria trobar una alternativa per instal·lar el centre de testatge en un altre lloc, "sense que això suposi perdre l'equipament ramader en qüestió". I afegeix: "El foment i la formació en l’activitat ramadera hauria de ser un dels objectius de les polítiques públiques de la zona, pel seu impacte en el medi ambient i en l’economia local”.

Mostrar formulari de contacte