Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés presenta un paquet de propostes per revitalitzar el centre històric

Progrés presenta un paquet de propostes per revitalitzar el centre històric

El grup socialista qüestiona la prolongació del carrer Canonges i torna a demanar reobrir La Grandalla com a llar d'infants L'equip de govern considera que "de cap manera" es pot dir que no s'inverteix al casc antic

Carrer Major
Carrer Major
28/11/2014 11:49

El grup municipal del PSC-Progrés ha proposat un paquet de mesures i accions per reactivar el centre històric de la Seu. El grup socialista ha enviat als veïns i comerciants una publicació amb les propostes i ha expressat "el suport a les queixes en diverses matèries" i la necessitat d'"alternatives a la passivitat actual".

Progrés proposa bonificacions en el rebut de l’IBI per a la reobertura de comerços del nucli antic, aturar les conductes incíviques i il•legals, reobrir la Llar d’Infants la Grandalla, evitar la proliferació de solars buits, impulsar la candidatura de la Catedral com a Patrimoni de la Humanitat, crear una taula de debat de comerciants del centre històric o bé millores urbanístiques i del mobiliari urbà, entre d’altres.

En el comunicat, d'altra banda, el portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, rebutja el projecte de l'Ajuntament d'obrir una petita galeria per connectar directament els carrers Canonges i Lluís de Sabater. Progrés considera que la inversió prevista, de 60.000 euros, no és necessària. També acusa l'equip de govern d'haver "acumulat fins a 500.000 euros en pagaments per a assessoraments poc útils" i de fer "obres innecessàries, com ara els semàfors i pilones espatllats" o bé el dipòsit de biomassa al Parc del Cadí per escalfar l'edifici consistorial.

Segons comenta Ordeig, després de l’enviament d’aquest document, diversos veïns i comerciants han fet arribar més propostes i suggeriments per a la dinamització del centre històric. El portaveu socialista també critica que "després de quatre anys encara no s'hagi fet cap passa perquè la Catedral sigui declarada Patrimoni de la Humanitat".

Accions de dinamització per part de l'equip de govern

L'equip de govern rebutja les acusacions de Progrés i considera que "de cap manera es pot dir que no s'inverteix en el centre històric". El tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, defensa que l'Ajuntament manté una relació molt fluida amb veïns i comerciants per recollir propostes i consensuar accions. Fierro critica que Progrés segueixi parlant de reduccions de l'IBI sense presentar una proposta molt concreta, ja que, segons recorda, "s'ha de complir la llei i treballar amb rigor" i aquestes bonificacions no es poden dur a terme tan fàcilment com planteja l'oposició.

Fierro també ha acusat de "demagògia" Progrés per demanar novament l'obertura de La Grandalla com a Llar d'Infants ja que, segons recorda, amb l'actual llar dels Minairons es dóna cobertura "de sobres" a la demanda de la ciutat i que tenir obertes dues llars seria un malbaratament de diners públics.

D'altra banda, el tinent d'alcalde ha anunciat que a curt termini ja es podrà dur a terme la nova connexió entre els carrers Canonges i Lluís de Sabater, després de l'acord amb la propietat de l'immoble.

Mostrar formulari de contacte