Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés proposa prioritzar les polítiques socials al Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Progrés proposa prioritzar les polítiques socials al Consell Comarcal de l'Alt Urgell

El grup demana que s'ajudi més els petits ajuntaments, amb la gratuïtat d'alguns serveis També insta a fer públiques les retribucions a càrrecs públics i personal de confiança
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
06/03/2012 10:34

El PSC-Progrés proposa canvis en els pressupostos del Consell Comarcal de l'Alt Urgell per al 2012. El grup polític alturgellenc demana que els comptes, que es troben actualment en exposició pública, prioritzin les polítiques socials "en uns moments difícils per a moltes famílies". Així mateix, sol.licita que s'augmentin els ajuts per als petits ajuntaments.

En aquest sentit, Progrés insta a incloure en el pressupost d'enguany una partida de 90.000 euros del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per a bestretes als municipis de menys de 500 habitants. A més, posa sobre la taula la necessitat que aquests municipis (més de la meitat dels que hi ha a l'Alt Urgell) puguin accedir de forma gratuïta als serveis d'assistència social i de secretaria assistida.

D'altra banda, el grup encapçalat per Dolors Vidal també creu que cal reclamar al departament de Política Territorial una partida econòmica per al manteniment de les carreteres secundàries, "tant pel que fa al gel i la neu com als despreniments".

En un altre ordre de coses, Progrés indica que "cal fer un exercici de transparència publicant totes les retribucions que han percebut els consellers i el personal de confiança de l'ens comarcal durant l'exercici del 2011, així com les despeses previstes per a l'any 2012".

Finalment, el grup socialista opina que cal destinar part dels diners de la bossa social que no es gasten a finançar llibres de text per a les famílies que ho necessitin. En relació amb aquesta qüestió, qualifica de "paradoxal" que en un moment de crisi econòmica com l’actual "continuïn sense gastar-se una gran part dels diners de la bossa social destinada a cobrir necessitats familiars".

Mostrar formulari de contacte