Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés valora positivament el vistiplau del Congrés a les demandes dels fronterers

Progrés valora positivament el vistiplau del Congrés a les demandes dels fronterers

El grup socialista valora el fet que per primera vegada la cambra baixa es pronuncïi sobre el col.lectiu La formació afirma que mantindran la guàrdia perquè es compleixin els compromisos
Frontera del riu Runer
15/04/2010 13:34

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu ha valorat positivament que la Comissió de Treball del Congrés, per primera vegada, hagi aprovat aquest dimecres una proposició no de llei per millorar la protecció social dels treballadors fronterers.

En un comunicat, Progrés destaca l'esmena presentada pel Grup Parlamentari Socialista qye insta el Govern “a impulsar les mesures necessàries per millorar la protecció social dels treballadors transfronterers que viuen en territori espanyol i presten els seus serveis a Andorra”.

El portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, declara que estan “satisfets pel fet que, per primera vegada, el Parlament espanyol es pronuncia sobre la problemàtica dels treballadors fronterers". Alhora, mantindran "la guàrdia per assegurar que es concretin les mesures que hauran de permetre corregir la situació de discriminació que pateixen els nostres ciutadans, que treballen a Andorra, respecte la resta de treballadors espanyols en el dret al subsidi d'atur i a la cobertura sanitària”.

De fet, Ordeig ha recordat que “la iniciativa suposa un gran pas, pel que treballàvem des de fa temps”.

La iniciativa recorda que “en l’actualitat, més de dos mil ciutadans espanyols, residents principalment a les comarques de l’Alt Urgell i, en menor nombre, a la comarca de la Cerdanya, van a treballar diàriament a Andorra i tornen als seus llocs de residència en aquestes comarques”. Així mateix, la proposició reconeix que quan es queden sense feina, no poden percebre cap prestació o subsidi d’atur a Andorra, on no existeix, ni tenen dret a rebre’l a l’Estat.

Mostrar formulari de contacte