Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Protecció Civil manté l'alerta moderada d'inundacions a l'Alt Urgell i Cerdanya

Protecció Civil manté l'alerta moderada d'inundacions a l'Alt Urgell i Cerdanya

El pantà d'Oliana està desembassant 32 m3/s i a Rialb arriben als 101 El Solsonès i el Berguedà, entre les comarques amb risc màxim per les pluges i la crescuda dels embassaments

14/06/2010 16:46

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per Inundacions (Inuncat). El risc prové tant de la pluja, a la part alta dels rius, com de les maniobres de desembassament en alguns pantans catalans, aigües avall. Per tot això, recorden a la ciutadania la importància de no apropar-se a les zones inundables o que puguin patir crescudes d’aigua.

L'Alt Urgell i la Cerdanya tenen una probabilitat mitjana de risc d'inundació. Tanmateix, el risc és elevat (amb una probabilitat de més del 70%) a les comarques veïnes del Solsonès i el Berguedà, per les fortes pluges que s'hi han registrat i pels desembassaments programats als pantans de la Llosa del Cavall, Sant Ponç i la Baells. També estan en situació de risc màxim la Garrotxa, Osona i el Ripollès. En canvi, la situació està ja controlada als Pallars, l'Alta Ribagorça i Aran.

Els xàfecs que es produeixin al llarg del dia aniran acompanyats sovint de tempesta i localment també de calamarsa. Segons les darreres dades facilitades per Endesa i la Confederació Hidrogràfic de l'Ebre, el pantà d'Oliana està desembassant 32 m3/s, i el de Rialb arriba als 101 m3/s. De la seva part, a Talarn estan deixant anar 62 m3 per segon.

Mostrar formulari de contacte