Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Protecció Civil de la Generalitat alerta de ventades generalitzades

Protecció Civil de la Generalitat alerta de ventades generalitzades

El SMC preveu ratxes de vent a partir d'aquest divendres al matí i fins dissabte. Es recomana extremar la precaució en la mobilitat durant el cap de setmana i a prop de zones arbrades

Predicció del SMC (06.03.2020)
Predicció del SMC (06.03.2020)
05/03/2020 13:50

Protecció Civil de la Generalitat ha activat novament en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya (VENTCAT) per les fortes ventades que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu a partir d'aquest divendres al matí i fins dissabte a gran part de Catalunya.

Les pròximes hores s'espera un episodi de vent que pot afectar la major part del territori. De fet, només queda fora de l'alerta la demarcació de Girona. Divendres el vent bufarà de component nord i oest, i dissabte de component nord.

Al Pirineu i el Prepirineu el llindar se superarà a les cotes més altes. Les ratxes màximes poden ser de més de 72 km/h.

Recomanacions

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments durant el cap de setmana i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden desprendre's per l'efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior i puguin ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Mostrar formulari de contacte