Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Protecció Civil demana extremar les precaucions davant l'elevat risc d'incendi forestal

Protecció Civil demana extremar les precaucions davant l'elevat risc d'incendi forestal

Prealerta del pla INFOCAT a 17 comarques catalanes. Es preveu que la situació es pugui allargar els propers dies davant la pujada de temperatures màximes i les humitats relatives mínimes baixes en diverses zones del territori

Mapa del risc d'incendi forestal (24.08.2016)
Mapa del risc d'incendi forestal (24.08.2016)
24/08/2016 14:30

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per l’elevat perill d’incendi forestal avui a 17 comarques de les demarcacions de Barcelona, Catalunya Central, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre. Tot i que l'Alt Urgell no es troba entre aquestes comarques, el risc d'incendi a la zona sud és 'alt', així com a la part baixa del Pallars Jussà, on el grau de perillositat és 'molt alt' en alguns punts concrets. A la resta del Pirineu, el mapa indica que el risc és 'moderat' o 'baix'.

Es preveu que la situació es pugui allargar els propers dies davant la pujada de temperatures màximes i les humitats relatives mínimes baixes en diverses zones del territori. Es demana anar amb molt de compte, evitant qualsevol situació que pugui ser perillosa, i alertar el telèfon d’emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum.

Protecció Civil recorda que l’època de risc d’incendi forestal continua vigent i demana la col·laboració ciutadana, extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com llençar burilles des d’un vehicle encara que semblin apagades, deixar deixalles o qualsevol resta en entorn boscós o a prop, entre d'altres. Es poden consultar tots els consells al web del departament d'Interior.

D’acord amb les dades de la Direcció General de Medi Natural-Cos d’Agents Rurals i de Bombers de la Generalitat, les 17 comarques amb més risc d’incendi forestal avui són a la demarcació de Barcelona, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental; a la demarcació de Catalunya Central, l'Anoia, el Bages i el Solsonès; a la demarcació de Lleida, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, el Segrià i l'Urgell; a la demarcació de Tarragona, l'Alt Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà i el Priorat; a la demarcació de les Terres de l'Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

 

 

Mostrar formulari de contacte