Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Prova pilot de detecció de càncer de còlon i recte a l'Hospital de la Seu

Prova pilot de detecció de càncer de còlon i recte a l'Hospital de la Seu

L'objectiu del programa és detectar aquesta malaltia en etapes molt precoces, quan les persones encara no tenen símptomes La iniciativa va adreçada a homes i dones amb edats d'entre 50 i 69 anys

Programa de detecció del càncer de còlon i recte
Programa de detecció del càncer de còlon i recte
06/02/2015 10:30

L'Hospital de la Seu d'Urgell, de forma conjunta amb el Centre d'Atenció Primària, està duent a terme des de finals de l'any passat la prova pilot del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte (PDPCCR). Es calcula que al llarg del primer semestre d'aquest any es posarà en marxa la primera fase, que servirà per detectar casos d'aquesta malaltia a la capital urgellenca i la seva àrea d'influència.

L’objectiu del programa és diagnosticar el càncer en etapes molt precoces, quan les persones no tenen símptomes, la qual cosa permet que els tractaments siguin més efectius. La iniciativa de salut és totalment gratuïta i va adreçada a homes i dones amb edats compreses entre els 50 i els 69 anys, període de la vida de risc elevat i en el que la detecció precoç s’ha demostrat beneficiosa.

Les persones que tenen l'edat de participar rebran una carta a casa amb informació sobre la campanya. Passats uns dies de l'enviament, des de l'hospital urgellenc s'hi contactarà via telefònica i es resoldran els dubtes. Si es decideix participar, s'enviarà una carta d'invitació juntament amb el test (col·lector) per recollir la mostra al mateix domicili. Durant el 2015 i el 2016 tothom haurà estat avisat per passar el cribatge.

Aquesta iniciativa del departament de Salut i el CATSalut complementa d'altres programes de cribatge, com el de càncer de mama.

Mostrar formulari de contacte