Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Prullans organitza una fira de fruits i herbes oblidades de Catalunya

Prullans organitza una fira de fruits i herbes oblidades de Catalunya

A llarg d'aquest cap de setmana vinent hi haurà parades, conferències i tallers per aprendre a treure'n profit. També es presentarà un recull de tradició etnobotànica a càrrec de la gent gran de Cerdanya

Arç Prullans 2015
Arç Prullans 2015
21/09/2015 16:05

La població cerdana de Prullans organitza aquest cap de setmana vinent l'ARÇ, una fira dedicada als "fruits i herbes oblidades de Catalunya". Diferents experts i elaboradors presentaran els seus productes i divulgaran les utilitats d'aquests productes per a l'alimentació i la salut.

Els actes començaran divendres, 25 de setembre, a l'Edifici Sant Esteve de Prullans. De les 5 a les 8 de la tarda es farà unes Jornades Tècniques, a càrrec del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, ubicat a Solsona, i el Grup de Recerca de Cerdanya. Més tard, a les 9, hi haurà un sopar-col.loqui

Dissabte, a les 9 del matí es proposa una passejada per reconèixer les plantes de l'entorn. Els usos i tradicions els explicarà al llarg de la marxa el biòleg i guia del Parc del Cadí-Moixeró, Àngel Bonada. A les 11 s'obrirà la fira dels fruits i herbes oblidades, amb parades alimentàries, licors, cosmètica i llibres, entre d'altres. Paral·lelament, de les 12 a les 2 del migdia s'oferirà un taller de manualitats per a nens (mural, mòbils i mandales) i un altre taller per aprendre a fer sabó líquid (de mans, gel i xampú) amb tensioactius naturals, a càrrec d'Astrid van Ginkel, assessora i divulgadora sobre els usos de les plantes. Cada taller costa 5 euros per persona.

La jornada de dissabte continuarà a la tarda. De 5 a 6, es presentarà un recull de tradició etnobotànica amb la gent gran de Cerdanya, amb la col.laboració de l'Associació de Dones del Món Rural Cerdà. A 2/4 de 7, es presentarà el llibre 'Pels estanys de Cerdanya' i es parlarà de la flora i la fauna que hi ha en aquest medi. Finalment, a les 8 es podrà escoltar lac conferència 'Les plantes i la salut', a càrrec de Josep Pàmies.

La fira continuarà diumenge, acompanya d'un racó de lectura especialitzada i una exposició sobre les plantes i fruits oblidades de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte