Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Puigcercós ressalta el paper d'ERC en la creació de la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran

Puigcercós ressalta el paper d'ERC en la creació de la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran

Afirma que el pròxim dia 5 de gener s’aprovarà la llei sobre la nova distribució territorial de Catalunya El president republicà ha presentat aquest dijous a la Seu la campanya ‘Esquerra respon’
11/12/2009 13:37

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha presentat aquest dijous a la Seu la campanya “Esquerra Respon”. L’acte de proximitat, que va tenir lloc al Centre Cívic El Passeig a les vuit del vespre, va servir per respondre a les preguntes de militants i simpatitzants sobre l’actualitat política catalana.

L’objectiu de la iniciativa, que es donava a conèixer de forma simultània a totes les capitals de comarca, era aconseguir “un contacte previ a la voràgine de les eleccions a la Generalitat, previstes per l’any que ve”. Puigcercós va mostrar-se a obert a parlar de temes com la Llei d‘Educació, la modificació de l’impost de successions, les consultes sobiranistes, la sentència del tribunal constitucional sobre l’Estatut o la falta de crèdit de les empreses, entre d’altres. “Volem debatre sobre tot això de forma tranquil.la, sense brogit”, explicava el president republicà abans de la reunió.

Pel que fa al Pirineu, Puigcercós va remarcar la feina feta des del seu partit els últims anys, i en especial per part del conseller Jordi Ausàs. En relació amb el territori va ressaltar el paper d’Esquerra en la constitució de la Vegueria de l’Alt Pirineu i Aran. “El pròxim dia 5 la Llei de Vegueries serà una realitat si no hi ha cap canvi d’última hora, i això suposarà donar una empenta a una nova arquitectura de Catalunya que ha de donar força al Pirineu”, subratllava. El polític d’ERC indicava alhora que “és vital” que la futura llei electoral respecti els territoris.

Puigcercós també va referir-se en la seva visita a la Seu a l’impost de successions i va reiterar que apel.la a la responsabilitat de tots els partits polítics per fer possible “una rebaixa tributària que afecta moltes famílies de classe mitjana de manera injusta”. Pel president d’ERC, “ICV, CIU i PP, en extrems diferents, hauran d’acostar posicions”.

Pel que fa a les crítiques de manca d’inversió del Tripartit a l’Alt Pirineu i Aran, Puigcercós va remarcar que les queixes de CIU no tenen en compte “una distorsió que s’ha d’explicar”. I va especificar: “Quan es va invertir en el TGV, el pressupost es va desequilibrar perquè era una obra que s’enduia molts diners; ara això ha passat amb la línia L9, però si no fos per aquesta gran obra es veuria clarament la sensibilitat territorial del govern”.

  • Puigcercós a la Seu
  • Puigcercós - Esquerra Respon

Mostrar formulari de contacte