Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Puigcerdà celebra els 10 anys del premi al millor estudiant de Batxillerat de la Cerdanya

Puigcerdà celebra els 10 anys del premi al millor estudiant de Batxillerat de la Cerdanya

La Universitat d'Estiu es clou aquest divendres amb una conferència de Quim Monzó i Jordi Basté
15/07/2011 08:57

La Universitat d’Estiu Ramon Llull-Puigcerdà es clourà aquest divendres amb una conferència conjunta de Quim Monzó i Jordi Basté. L'edició d'enguany ha rebut més de 350 alumnes, cosa que manté Puigcerdà com la població del Pirineu amb més inscrits als cursos d’estiu.

La setmana universitària ha viscut un moment emotiu aquest dijous a la nit, quan s’ha commemorat el 10è aniversari del Premi AUCer-Vila de Puigcerdà al millor estudiant de Batxillerat de la Cerdanya. El tradicional sopar central, a l’Hotel del Prado, ha reunit de manera excepcional bona part dels deu premiats anteriors, que des de la concessió del premi han desenvolupat unes brillants trajectòries acadèmiques i professionals. Entre els guardonats hi ha llicenciats o bé estudiants de Bioquímica, Medicina, Informàtica, Matemàtiques, Biotecnologia, Periodisme, Belles Arts i Dret. La primera premiada el 2002, la farmacèutica Núria Turet, va lliurar el premi 2011 (una beca de 1.500 euros) a Laura Mora.

En l’acte també es va lliurar el Premi Amic Aucer a Caixa Penedès. Aquest guardó distingeix cada any una entitat, persona o empresa pel seu suport continuat a l’esdeveniment. El va recollir Jesús Garcia.

El sopar central va comptar amb la gerent de la Universitat Ramon Llull, Anna Rifà, qui en nom de la rectora Esther Giménez-Salinas va destacar que els cursos de Puigcerdà segueixen representant un cas atípic per la seva capacitat d’autoorganització i encaix en l’esquema de seus d’estiu de la URL.

El nou alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, va elogiar el “reconeixement a la cultura de l’esforç” que representen la Universitat d’Estiu i el Premi AUCer-Vila de Puigcerdà, ja que ajuden a trencar els tòpics sobre joves que ni estudien ni treballen.

El president de l’AUCer, Francesc Armengol, va agrair la fidelitat dels espònsors, col.laboradors i voluntaris en el context actual. Armengol valora l’exemple que suposen per a la societat cerdana els guardonats com a Premi Aucer-Vila de Puigcerdà, en una comarca en què marxar per estudiar suposa un esforç extra. El vicepresident de l’entitat, Àngel Maurell, també va subratllar el fet que avui es torni a apreciar l’esforç d’estudiar després d’uns anys en què aquest valor ha estat menystingut.


Expectació en la cloenda
La cloenda de la Universitat d’Estiu (avui divendres a les 19.30 al Museu Cerdà) s’espera més multitudinària que mai, ja que la protagonitzaran l’escriptor i articulista Quim Monzó i el periodista Jordi Basté, juntament amb el secretari del Col.legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós . La conferència portarà per títol Vaig al metge o li envio un e-mail?. Al llarg d’aquest divendres se celebra la ja tradicional jornada mèdica del COMB.

L’acte final és obert a tothom i es completarà amb un sopar fred a la plaça d’en Calva, tot enllaçant amb l’inici de la Festa Major de Puigcerdà.

Mostrar formulari de contacte