Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Puigcerdà commemora el Tractat dels Pirineus amb conferències d'experts de la UB

Puigcerdà commemora el Tractat dels Pirineus amb conferències d'experts de la UB

El cicle recorda el context polític en què es va consumar la partició de la Cerdanya, al segle XVII

02/11/2011 18:05

Puigcerdà rememora aquesta setmana el 352 aniversari del Tractat dels Pirineus, que va suposar la partició de la Cerdanya per part dels estats espanyol i francès. Enguany l'Institut d'Estudis Ceretans ha programat tres conferències a càrrec de professors d'història de la Universitat de Barcelona.

Aquest dijous, Valentí Gual parlarà sobre el bandolerisme i la frontera. Divendres, Xavier Baró explicarà les tenses relacions entre Catalunya i la monarquia hispànica al segle XVII, que van derivar en la Guerra dels Segadors i en la pèrdua del Rosselló i l'Alta Cerdanya. Finalment, dissabte, Àngel Casals aprofonfirà en el període de guerra entre la caiguda de Barcelona (1652) i el tractat dels Pirineus (1659).

Les tres sessions començaran a la mateixa hora, cada nit a les 21.15, i es fan a l'Arxiu Històric Comarcal de Puigcerdà.

Els actes s'engloben en el Memorial Salvador Torrent Masip, en record de l'expresident de l'Institut d'Estudis Ceretans. Durant tota la segona meitat del segle XX, Torrent Masip va ser un destacat defensor de la reunificació de la Cerdanya i de la recuperació de les relacions amb la Catalunya del Nord.

Mostrar formulari de contacte