Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Puigcerdà estrena una nova estació meteorològica amb dades en temps real

Puigcerdà estrena una nova estació meteorològica amb dades en temps real

La nova instal·lació ha anat a càrrec del Servei Meteorològic. L'Ajuntament, que en farà el manteniment, espera que ajudarà els visitants a tenir dades més fiables de l'estat del temps a la capital cerdana

Inauguració de l'estació meteorològica de l'SMC a Puigcerdà
Inauguració de l'estació meteorològica de l'SMC a Puigcerdà
02/05/2016 17:45

El Servei Meteorològic de Catalunya ha inaugurat una nova estació a Puigcerdà, que envia les dades a la direcció central en temps real, perquè es puguin consultar en tot moment a la pàgina web meteo.cat.

Aquest nou equipament, instal·lat al recinte del Poliesportiu, mesura dades sobre temperatura, pressió atmosfèrica, humitat relativa, precipitació, radiació solar, velocitat i direcció del vent. Les xifres es recullen minut a minut i cada mitja hora es fa una mitjana que s'envia via telefònica a l'SMC. El director de l'ens públic, Oriol Puig, ha assenyalat que "això, a part de donar-nos les dades en temps real de la capital de la Cerdanya, ens permet fer un seguiment comparatiu de les tempestes, veient com evoluciona el radar i la pluja". Això, segons Puig, dóna "una comunicació molt efectiva amb Protecció Civil".

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha matisat que "amb la nova estació la gent que vulgui venir a Puigcerdà pot consultar les dades del temps que fa directament i decidir què vol fer". L'equipament ha estat finançat pel Servei Meteorològic amb 10.000 euros. El manteniment, de 1.500 euros anuals, anirà a càrrec de l'Ajuntament.

Des del consistori s'ha volgut remarcar que s'espera que, podent consultar les dades al web, els visitants i segons residents puguin "conèixer el temps de Puigcerdà de primera mà i evitar d'aquesta manera l'afectació en el turisme per les alarmes que de vegades es creen". En aquest sentit, Albert Piñeira ha remarcat que "no es pot donar la predicció de totes les ciutats i viles, però ara la gent tindrà accés directe a la informació i podrà decidir".

Oriol Puig ha destacat que la importància d'aquesta nova estació, una de les 170 que l'SMC té associades a tot el territori, rau en el fet que és a la capital de comarca i que "complementa la informació de les estacions d'alta muntanya i de la que hi ha a l'aeròdrom de Das", la qual sol donar temperatures més baixes que les que es registren a la capital cerdana.

Mostrar formulari de contacte