Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Puigdemont anuncia que la millora de la C-14, al tram dels Tres Ponts, s'inclourà en el pressupost 2016

Puigdemont anuncia que la millora de la C-14, al tram dels Tres Ponts, s'inclourà en el pressupost 2016

El president de la Generalitat també ha avançat que el nou CAP de la Seu podria construir-se durant el 2017. El cap de govern català aposta pel reequilibri territorial i es compromet a donar suport al Sant Hospital

04/03/2016 20:40

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha anunciat aquest divendres en una visita institucional a la Seu d'Urgell que les obres de millora de la C-14, a la zona del congost de Tres Ponts, s'inclouran en els pressupostos del 2016 perquè siguin licitades aquest mateix any i executades "sense dilació". Puigdemont ha qualificat aquest tram de carretera d'"estratègic" i ha advocat per dur a terme els treballs per incrementar la seguretat a la via i compensar "deutes històrics".

En l'àmbit de la mobilitat al Pirineu, el president català també s'ha referit a la importància que l'Estat traspassi a la Generalitat la xarxa de tren de rodalies i ha expressat el compromís de continuar reclamant al govern espanyol que porti a terme l'arranjament d'algunes carreteres estatals que es troben en molt mal estat. Així mateix, Puigdemont ha advocat pel reequilibri territorial "humà", tot especificant que "tothom, visqui on visqui, ha de tenir un accés equitatiu i i en igualtat de condicions a serveis bàsics com l'educació, el desenvolupament industrial, el coneixement o la salut".

En arribar al consistori urgellenc, Carles Puigdemont s'ha reunit amb l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i els portaveus municipals, a més de signar el llibre d'honor de la ciutat. Posteriorment, s'ha traslladat al Sant Hospital de la Seu d'Urgell, acompanyat pel conseller de Salut, Toni Comín. Pel que fa al centre mèdic urgellenc, el cap de govern ha reiterat que la Generalitat és sensible a les demandes del territori. "Augmentarem el pressupost perquè el deute no posi en perill la viabilitat i sostenibilitat del servei", ha subratllat. Finalment, ha fet saber que les noves instal.lacions del Centre d'Atenció Primària podrien construir-se durant el 2017.

Aprovació del pressupost 2016

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha valorat molt positivament el compromís del president de la Generalitat vers l'àmbit sanitari i la mobilitat a la zona. "Les infraestructures i la salut són dues bases imprescindibles per al benestar territorial", ha subratllat. I hi ha afegit: "La millora dels serveis públics és molt important per poder fixar la gent al Pirineu". En relació a l'anunci fet per Puigdemont, el polític urgellenc també ha recordat que els compromisos depenen ara de l'aprovació del pressupost català per al 2016. És per això que ha emplaçat tots els grups parlamentaris a que hi donin suport.

Visita a la Cerdanya

La primera visita institucional de Puigdemont a la Seu ha finalitzat amb una reunió amb els alcaldes i els consellers comarcals, encapçalats pel president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, i una entrevista amb l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives. Carles Puigdemont també ha anat aquest divendres a l’Ajuntament d’Alp.

  • Carles Puigdemont a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
    Carles Puigdemont a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
  • Carles Puigdemont amb els alcaldes de l'Alt Urgell
    Carles Puigdemont amb els alcaldes de l'Alt Urgell

Mostrar formulari de contacte