Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Quatre fondistes catalans, seleccionats per participar a la Copa d'Europa 2015-2016

Quatre fondistes catalans, seleccionats per participar a la Copa d'Europa 2015-2016

Hi seran presents Gral Sellés (BELLVER), Paula Martínez (CENA), Lydia Iglesias (ANEC) i Roger Espinet (CAEI). Tretze joves atletes es formen actualment al Centre de Tecnificació de la Seu d'Urgell

Selecció per als YOG i les Copes d'Europa (Foto: RFEDI)
Selecció per als YOG i les Copes d'Europa (Foto: RFEDI)
10/12/2015 17:50

Els atletes catalans Lydia Iglesias Bares (ANEC), Paula Martínez Codina (CENA) i Gral Sellés Bancells (BELLVER), del grup de Tecnificació d'esquí de fons de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH), així com l'esportista de seguiment Roger Espinet López (CAEI), participaran a la Copa d'Europa de St Ulrich. Lydia Iglesias, per la seva banda, també prendrà part en la Copa d'Europa de Premanon, mentre que Gral Sellés serà present als Jocs Olímpics de la Joventut.

La Copa d'Europa d'esquí de fons 2015-2016 a Premanon es correrà el pròxim cap de setmana, del 12 i 13 de desembre. La prova a St Ulrich (Àustria) es disputarà del 18 al 20 d'aquest mateix mes. Finalment, els YOG 2016 (Youth Olimpic Games) es disputaran a Lillehammer del 12 al 21 de febrer.

Centre de Tecnificació d'Esquí de fons a la Seu

Aquesta temporada la FCEH tecnifica en aquesta disciplina un total de 13 atletes: Rita Auladell, Marta Cester, Lydia Iglesias, Maria Iglesias, Paula Martínez, Maria Sellés, Julen Armendariz, Cesc Colell, Bernat Galcerán, Mario Parodi, Jaume Pueyo, Pol Riu i Gral Sellés. Els fondistes desenvolupen el seu programa al Centre de Tecnificació de la Seu d’Urgell, ubicat a les instal·lacions olímpiques del Parc del Segre. Hi ha moltes esperances posades en aquest grup català de fons ja que tenen grans precursors i referents internacionals com Laura Orgué i Vicenç Vilarrubla, que també es van formar a les estructures de la FCEH.

Els esportistes, a càrrec del tècnic Marc Puigsubirà, milloren ara per ara el seu nivell competitiu a l’estació italiana de Passo Stelvio, lloc d'entrenament habitual per als fondistes d'elit abans de l'inici de les proves internacionals. L'equip comptarà des d'aquesta temporada amb el patrocini de la marca catalana Tuga Active Wear, pel que fa a l'equipament i la roba tècnica.

L’Aranskating, tret de sortida de l'11a Copa Catalana i la 6a Copa Nins

Cal afegir que aquest diumenge, 13 de desembre, Baqueira Beret acollirà l'Aranskating d'esquí de fons, prova inaugural dels circuits catalans de la Copa Catalana i de la Copa Nins 2015-2016 de la disciplina. La prova, organitzada pel Club Aranés d'Esports d'Iuèrn (CAEI), serà la primera puntuable per a les dues Copes catalanes de la disciplina, i rebrà la participació de fondistes d'altres federacions autonòmiques.

Hi prendran part totes les categories: Juvenils, Sèniors, Isard (U16), Sanglèrs (U14), Vops (U12), Lèbes (U10), Poriquets (U8) i Bacteries (U6). La prova es disputarà sota la tècnica lliure i en diferents distàncies segons les edats dels corredors participants. Les categories més grans faran la distància llarga de 10 quilòmetres mentre que les petites recorreran trams que aniran des del 5 a 0,5 quilòmetres. 

Mostrar formulari de contacte