Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Queixes per soroll nocturn al centre de la Seu

Queixes per soroll nocturn al centre de la Seu

Habitants de l'entorn de la plaça Catalunya demanen que els locals d'oci i els seus clients respectin el descans dels veïns els caps de setmana. La qüestió s'ha plantejat al darrer ple municipal

Plaça de Catalunya de la Seu
Plaça de Catalunya de la Seu
20/11/2018 14:11

Veïns del centre de la Seu d'Urgell s'han queixat al darrer ple de l'Ajuntament, dilluns de la setmana passada, pel soroll causat per l'oci nocturn les nits dels caps de setmana. En el torn de precs i preguntes, dos representants dels habitants de l'entorn de la plaça de Catalunya van expressar el seu malestar per la situació i van demanar solucions al consistori.

D'una banda, els veïns van afirmar que les nits de dissabte el ressò de la música que sona en un dels pubs de la zona els arriba fins a les seves habitacions i els impedeix dormir. De l'altra, també van denunciar el soroll que causen els mateixos clients d'aquests locals quan surten al carrer per parlar en plena matinada. Segons van expressar, "hi ha dies que sembla un concurs per veure qui crida més fort". En aquest sentit, van detallar que la darrera vegada que s'havien queixat a la Policia Municipal se'ls va suggerir que adrecessin la queixa directament a l'Ajuntament, motiu pel qual la van fer pública al ple ordinari d'aquest mes.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va reconèixer que "no es fàcil conjugar el lleure nocturn amb el descans dels veïns". Batalla es va comprometre a atendre la queixa i a "treballar perquè es puguin conjugar aquests dos drets", si bé va recordar que "és un repte no només de la Seu sinó de molts municipis" i que anteriorment ja hi ha hagut "d'altres experiències complicades en d'altres zones de la ciutat en aquest àmbit". Des de l'equip de govern, d'altra banda, van voler recordar que "la Policia Municipal forma part de l'Ajuntament i, per tal, quan algú truca a la policia i aquesta respon, és també l'Ajuntament qui hi està responent".

Debat sobre els horaris

D'altra banda, consultat pel diari Segre, el consistori urgellenc ha comunicat que darrerament ha expedientat amb dues multes, de 1.500 euros cadascun, aquest mateix local nocturn per haver superat l'horari de tancament, que està establert a les 3 de la matinada. Aquest establiments reivindiquen des de fa temps poder allargar aquest límit fins a les 5.

En aquest sentit, l'abril passat el ple de la Seu va aprovar per unanimitat una moció en què s'acorda revisar l'ordenança municipal en aquest punt. El text inicial presentat per ERC va tirar endavant després d'incorporar les transaccions de la resta de grups, que en aquell moment ja van expressar els dubtes sobre si és possible garantir que els clients respectin el silenci nocturn a la via pública i que aquesta ampliació no perjudiqui el descans dels veïns.

Mostrar formulari de contacte