Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries presenten el disc 'Oco!' a la Sala Sant Domènec

Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries presenten el disc 'Oco!' a la Sala Sant Domènec

El mateix recinte acollirà diumenge el concert de Nadal de l'Escola Municipal de Música, que prèviament organitza una cantada de nadales al carrer Ja ha quedat instal.lat a davant de la catedral el pessebre de l'Escola Taller de la Seu

11/12/2009 15:58

El grup de folk tortosí Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries presenten aquest dissabte a les 7 del vespre, a la sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell, el seu disc Oco!, una mirada d'alerta per un món que preocupa.

Oco! és la manera amb què a les Terres de l'Ebre es refereixen col·loquialment a un perill. Aquest singular grup ebrenc crida l'atenció sobre els reptes de la societat actual i reivindica la unitat cultural de les Terres de l'Ebre, el Matarranya i el Maestrat. El canvi climàtic que amenaça el Delta, la destrucció del paisatge, l'especulació amb els preus de l'habitatge o la pobresa consentida són alguns dels tems tractats en les cançons del disc. També hi ha un homenatge als mestres cantadors de jota, una havanera per als pescadors o una rumbeta dedicada al l'antic tren entre l'Ampolla i la Puebla de Hijar, conegut com Lo Banyero.

Activitats d'El Món Màgic de les Muntanyes

Dins el programa El Món Màgic de les Muntanyes, la Sala Sant Domènec també acollirà aquest diumenge el Concert de Nadal dels alumnes i professors de l'Escola Municipal de Música. La directora, Lourdes Garcia, ha explicat que el concert es realitzarà en dues parts “amb l'objectiu de donar una millor resposta a totes les famílies que el vulguin presenciar”. Així, el primer concert serà a les 6 de la tarda amb formacions instrumentals i orquestres i amb els alumnes de sensibilització. Tot seguit, a les 19.30 hores, actuaran diferents grups, orquestres i alumnes de cant. La cloenda anirà a càrrec del Cant Coral de l'escola i el Cor de Noies Lux Aurumque.

Prèviament, dissabte, l'Escola de Música oganitza una cantada de nadales al carrer, a càrrec dels alumnes de sensibilització de 5 i 6 anys. Els infants, acompanyats dels professors, recorreran espais emblemàtics del centre històric de la ciutat. L'itinerari començarà a les 12 del migdia a la plaça dels Oms i continuarà per la Plaça Patalín, la plaça Soldevila, el passeig Joan Brudieu, el carrer de Sant Josep de Calassanç i l'avinguda Pau Claris, per acabar a la una a la plaça de les Monges.

També amb relació a les activitats de Nadal, ja ha quedat instal.lat el pessebre que cada any elaboren els alumnes dels mòduls de fusteria i d'electricitat de l'Escola Taller de la Seu. El disseny de les figures ha anat a càrrec de l'arquitecte municipal. El pessebre, que s'il.lumina a la nit, es troba situat a davant de la Catedral i enguany presenta dues noves figures: el bou i la mula.

  • Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries
    Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries
  • Pessebre 2009
    Pessebre 2009

Mostrar formulari de contacte