Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Rafel Nadal presenta a la Seu d'Urgell 'Quan s'esborren les paraules'

Rafel Nadal presenta a la Seu d'Urgell 'Quan s'esborren les paraules'

L'acte, organitzat per Òmnium Alt Urgell i conduït per Roser Porta, és aquest dijous (19.00 h) a l'Espai Ermengol. La nova novel·la de l'escriptor gironí recupera la reflexió sobre la memòria familiar i el pas del temps

Presentació a la Seu d'Urgell de 'Quan s'esborren les paraules' (Rafel Nadal)
Presentació a la Seu d'Urgell de 'Quan s'esborren les paraules' (Rafel Nadal)
30/03/2022 18:38

Rafel Nadal presenta a la Seu d'Urgell la seva nova novel·la, Quan s'esborren les paraules (Grup 62). L'acte, organitzat per Òmnium Alt Urgell, tindrà lloc aquest dijous a les 7 del vespre, a l'Espai Ermengol, i serà conduït per la filòloga i periodista urgellenca Roser Porta.

A Quan s'esborren les paraules, Rafel Nadal recupera la reflexió sobre la memòria familiar, el pas del temps i les noves generacions, tot coincidint amb el desè aniversari de la publicació de Quan érem feliços, una de les novel·les en català més reeixides dels darrers anys. Ambdós títols tenen com a font d'inspiració la singular saga familiar de l'autor, una de les més representatives de la ciutat de Girona. En aquest nou llibre, "les coses perden el seu nom i deixen d’existir, i aleshores a l’autor només li queda escriure aquestes pàgines sobre la baba Montserrat, amb l’esperança que cada cop que algú les llegeixi, posi en marxa les històries que s’hi expliquen i faci reviure un a un els seus protagonistes".

Un relat que no amaga la nostàlgia per un temps que s’acaba, però que omple d’humor i de tendresa un temps que tot just comença. I un llibre, expliquen des d'Edicions 62, "d’una gran intensitat emocional que romandrà indeleble en la memòria dels lectors". En poques setmanes l'obra ja ha tingut una bona resposta i suma més de 80.000 exemplars venuts.

Rafel Nadal i Farreras (Girona, 1954) col·labora regularment en diversos mitjans escrits i audiovisuals. Va ser director d’El Periódico de Catalunya de maig de 2006 a febrer de 2010, període durant el qual el diari va rebre força premis, entre els quals el Nacional de Comunicació. Com a escriptor, és autor d’Els mandarins (2011), un llibre de retrats sobre el poder; Quan érem feliços (Premi Josep Pla 2012), una obra de referència de la literatura de la memòria; Quan en dèiem xampany (2013), sobre una saga familiar a cavall de Catalunya i la Xampanya francesa; La maledicció dels Palmisano (2015), traduïda a 22 llengües; La senyora Stendhal (2017), El fill de l’italià (Premi Ramon Llull 2019) i Mar d’estiu: Una memòria mediterrània (2020).

Mostrar formulari de contacte