Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ramon Espadaler mostra la Regió Policial Pirineu Occidental com la més segura de Catalunya

Ramon Espadaler mostra la Regió Policial Pirineu Occidental com la més segura de Catalunya

La taxa de fets delictius és de 29 per cada mil habitants, menys de la meitat que la mitjana catalana El conseller d'Interior ha presidit el Dia de les Esquadres, que enguany s'ha celebrat a Tremp
Dia de les Esquadres 2015
17/04/2015 17:30

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha presidit el Dia de les esquadres a la regió Policial Pirineu Occidental, que enguany s'ha celebrat a Tremp. Espadaler ha corroborat que l'Alt Pirineu és la zona més segura de tot Catalunya: la taxa per fets delictius per cada 1.000 habitants és clarament inferior a la de la resta de Catalunya.

Així, mentre que a Catalunya la xifra és de 65 delictes per cada 1.000 habitants, al Pirineu és de 29 per mil. Els delictes i faltes penals han baixat un 1,9% respecte l'any 2013 i un 11% des del 2012.

El cap de la Regió Policial del Pirineu Occidental, Ramon Calsina, ha explicat que els robatoris amb violència han baixat en aquesta àrea. Com a dada negativa, han pujat els robatoris amb força a domicilis. Calsina s'ha mostrat també preocupat per l'augment de morts a les carreteres i ha explicat que aquest 2015 ja sumen 3 morts mentre que a la mateixa data del 2014 només hi havia una víctima.

El conseller s'ha referit també als accidents de trànsit i ha dit que el col·lectiu de la gent gran està "sobrerepresentat" en l'apartat d'accidents i s'ha de vetllar per aquest fet. Ramon Espadaler ha afegit que aquest col·lectiu no es pot veure com un ''sector homogeni'', perquè no és igual una persona amb 65 anys que amb 80.

Espadaler s'ha dirigit als mossos que hi havia a l'auditori de la Lira de Tremp i els ha dit que hi ha dos temes prioritaris: seguir treballant en l'àmbit de la seguretat i en la millora del sistema de treball. Pel que fa a la zona del Pirineu, ha dit que la seva orografia la fan diferent de l'hora de treballar donat que es tracta d'un territori complex amb moltes valls i la població molt dispersa.

Durant la festa del Dia de les Esquadres s'ha distingit una cinquantena de mossos per actuacions de mèrit o per la seva trajectòria dins del cos. Entre els guardonats hi havia el coronel director de l'Acadèmia general bàsica de Talarn, José Antonio Lujan, per la col·laboració amb el cos de Mossos d'Esquadra.

Mostrar formulari de contacte