Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Rangel presenta el projecte de la nova Comissaria de la Policia Nacional a la Seu

Rangel presenta el projecte de la nova Comissaria de la Policia Nacional a la Seu

Les instal.lacions actuals s’ampliaran amb un local adjacent

10/07/2007 14:36

La reforma de la comissaria del Cos Nacional de Policia (CNP) a la Seu d’Urgell permetrà doblar la superfície de les dependències, eliminar les barreres arquitectòniques i, en un futur, expedir els nous DNI electrònics. El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, ha presentat avui el projecte de modernització de les dependències, que seguiran al capdamunt de l’avinguda del Salòria.

L’actual instal.lació s’unirà a un local del costat, que fa cantonada amb l’avinguda de la Valira, i passarà a tenir 444 metres quadrats, més del doble dels 176 m2 actuals. A nivell d’equipament, es dotarà la comissaria dels mitjans informàtics i tecnològics més moderns i es millorarà la seguretat del recinte. El pressupost serà d’uns 600.000 euros.

Rangel no ha detallat en quin termini es durà a terme les obres: “No son molt coplexes, es faran en sis mesos, però ara s’esta acabant la redacció del projecte, s’ha de licitar, s’ha d’executar i, a partir d’aleshores, és quan es pot marcar el termini”. Amb tot, espera que la posada en marxa “serà ben aviat”, possiblement l’any vinent.

En la visita a la Seu, Rangel ha destacat la importància de la intervenció. I és que la prioritat serà “millorar no només l’operativitat de la comissaria per a les funcions estrictament policials, sinó sobretot millorar la qualitat de l’atenció al públic”. Especialment “tenint en compte que ben aviat es començarà a expedir a Catalunya el DNI electrònic. Tant els empleats com els ciutadans que fan servir l’espai –en molts casos, residents espanyols a Andorra que han de tramitar els seus documents- n’havien reclamat una millora.

El delegat del Govern també ha valorat positivament tant el manteniment de l’actual ubicació com l’ampliació cap a un xamfrà molt significatiu de la ciutat i fàcilment identificable. La redacció del projecte de la nova comissaria de policia és obra dels arquitectes urgellencs Àngel Tuset i Lurdes Espar.

Rangel ha aprofitat la visita a la Seu per reunir-se amb el bisbe copríncep, Joan-Enric Vives, i amb l’alcalde urgellenc, Jordi Ausàs. L’alcalde de la Seu i el Delegat del Govern de l’Estat a Catalunya han tractat qüestions relatives a les infraestructures de l’Estat a la Seu d’Urgell i comarca, com ara la millora integral del N-145, de la Seu a Andorra, que incorpora la construcció del nou Pont del Serrat de la Capella, i que ara mateix ja es troben en fase de licitació.

  • Visita de Joan Rangel a la Comissaria de la Policia Nacional
    Visita de Joan Rangel a la Comissaria de la Policia Nacional
  • Visita a la Seu del delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel
    Visita a la Seu del delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel
  • Vidal Vidal
    Vidal Vidal

Mostrar formulari de contacte