Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Rebuig a la proposta del PSC-Progrés de crear un servei de mainaderes

Rebuig a la proposta del PSC-Progrés de crear un servei de mainaderes

L’equip de govern considera elevat el cost de la proposta, mentre que el partit socialista defensa la idoneïtat de la mesura El principal grup de l’oposició denuncia manca de transparència al consistori. CIU i ERC asseguren que compleixen la llei vigent
Obres de la nova guarderia municipal
01/07/2008 17:40

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell (ERC i CIU) ha rebutjat aquest dilluns la proposta del PSC-Progrés de la Seu per crear un servei de mainaderes a la ciutat amb l’objectiu de donar resposta a la trentena de famílies que no tenen a hores d’ara plaça de guarderia pel pròxim curs escolar. La moció presentada pel principal grup de l’oposició va rebre en canvi el suport d’ICV i del PP.

La primera tinent d’alcalde de l’Àrea d’Atenció a les Persones, Teresa Casassas, va justificar la negativa a la petició socialista en considerar l’opció “d’elitista” pel seu alt cost. Alhora va assegurar que “ja s’està treballant en la construcció de la nova llar d’infants, en la cobertura de places a través de les guarderies de Montferrer i Castellbò i Ribera d’Urgellet, i en la possibilitat d’utilitzar els espais del servei Minuts Menuts per atendre les famílies sense plaça”. Per la regidora, “la llista de nens i nenes que no podran gaudir de servei de guarderia a la Seu es modificarà a la baixa d’aquí a l’inici del curs”. Casassas també va recordar que des del Consell Comarcal s’han ofert “cursos de formació de cuidadors i cuidadores”, punt que recollia la moció socialista.

Per la seva banda, el portaveu del PSC-Progrés, Jordi Mas Ortega, va lamentar la negativa de l’equip de govern, i va defensar la proposta subratllant que “el servei proposat dóna resposta a les necessitats familiars en horaris que ara no es cobreixen, com són els caps de setmana o festius”. Mas va considerar exagerat el preu assenyalat per Casassas (de 300 a 400 euros) i va instar al consistori a cercar recursos a través de fons europeus. “El cost seria nul si es compten amb diverses línies de subvenció”, va afirmar.

Amb relació a la moció, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Mireia Pellicer, va retreure al grup socialista la utilització del que va considerar “un llenguatge sexista en la moció”, i va instar el portaveu de la formació a ser “més curós i usar paraules neutres en activitats professionals com la dels cuidadors o cuidadores”.

Més transparència


En un altre ordre de coses, el PSC-Progrés va demanar ahir a l’equip de govern més facilitats a l’hora de poder analitzar els documents oficials abans dels plenaris. El portaveu del grup, Jordi Mas, va apel.lar a “l’obligatori compliment de la normativa vigent, que obliga a donar a l’oposició aquells documents que se’ls sol.liciti”.

El tinent d’alcalde Jesús Fierro, va assegurar que des de l’Ajuntament sempre s’ha donat les màximes facilitats “per complir amb l’obligació democràtica d’assegurar als altres grups polítiques representats al consistori la màxima transparència”.

Mostrar formulari de contacte