Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Rebuig de la Seu a les retallades del departament d'Ensenyament

Rebuig de la Seu a les retallades del departament d'Ensenyament

Una moció d’ICV aprovada per unanimitat destaca que la davallada d’ingressos pot repercutir negativament en el funcionament de les llars d’infants i l’Escola Municipal de Música Aprovades les bases per als ajuts per a famílies amb infants escolaritzats que es trobin en una situació econòmica desfavorida
Llar d'Infants 'La Grandalla'
04/10/2011 12:36

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat una moció aquest dilluns en què expressa el rebuig a les retallades del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya pel que fa a les subvencions destinades a les llars d’infants municipals i a l’Escola Municipal de Música. El text, debatut a instàncies d’ICV, denuncia “l’incompliment” dels convenis de la comissió mixta entre la Generalitat i les entitats municipalistes (FMC i ACM) i una davallada dels ingressos que repercuteix negativament en el funcionament d’aquests serveis educatius no obligatoris.

La retallada suposa un descens de l’11 per cent de les ajudes a les administracions locals per a les escoles bressol i d’un 23 per cent a les escoles de música. Per Viñals, la conseqüència final d’aquesta minva  “podria ser una pèrdua en la qualitat i, fins i tot, un replantejament de la continuïtat de l’oferta formativa”. El polític ecosocialista critica que la decisió, a més d’afectar el pressupost, “suposa també una manca de lleialtat entre administracions”.

En relació a la moció, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va lamentar ahir la disminució dels recursos en l’àmbit de l’ensenyament dels 0 als 3 anys i de les escoles municipals, però va recordar que els ajuts de la Generalitat “es rebien en base a una aportació de l’Estat de 56 milions d’euros que no s’ha fet efectiva”. “Ningú retalla per gust i cal reajustaments”, va remarcar.

Tanmateix, CIU va votar a favor de la moció en considerar que “és important fer arribar a la Generalitat la rellevància d’aquests serveis públics”. Batalla va agrair als professionals “l’esforç per adaptar-se a la nova situació, que els exigeix, per exemple, fer una hora lectiva més”.

Per la seva banda, el grup de Progrés va donar suport a la moció d’ICV apel.lant a la necessitat d’aconseguir “consensos” a l’hora d’aplicar retallades. També va instar a debatre aquest tipus de qüestions en el marc del Consell Escolar Municipal i va subratllar la importància que tothom pugui accedir a serveis de qualitat.

Miquel Caminal, d’ERC, va donar el vistiplau a la moció reivindicant que s’atenguin les necessitats de les administracions públiques “en un moment i una conjuntura molt difícil”.

L’acord es notificarà al departament d’Ensenyament, als grups del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, als centres educatius de la Seu i a les escoles municipals.

Bases dels ajuts per a famílies amb infants escolaritzats

En un altre ordre de coses, el ple de la Seu ha donat llum verda aquest dilluns a les bases d’atorgament d’ajuts per a famílies amb infants escolaritzats a les llars d’infants municipals de la Seu d’Urgell que es trobin en una situació econòmica desfavorida. La proposta va ser aprovada per unanimitat.

Aquestes subvencions depenen de la Generalitat i si no es rebessin s’hauria de buscar fórmules alternatives per a fer-hi front. Així ho va explicar la regidora de Serveis Socials, Anna Vives, a instàncies del grup de Progrés.

Mostrar formulari de contacte