Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Recepció al Palau de la Generalitat a representants de l'ofici de raier i del toc manual de campanes

Recepció al Palau de la Generalitat a representants de l'ofici de raier i del toc manual de campanes

Hi han participat membres de les associacions de Raiers de la Ribera del Segre i la Noguera Pallaresa i de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya, després que la UNESCO els ha reconegut com a Patrimoni de la Humanitat

Recepció al Palau de la Generalitat als raiers i campaners (Foto: Generalitat de Catalunya)
Recepció al Palau de la Generalitat als raiers i campaners (Foto: Generalitat de Catalunya)
07/12/2022 20:55

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha rebut aquest dimecres al Palau de la Generalitat representants de l’ofici dels raiers i del toc manual de campanes, pràctiques que acaben de rebre el reconeixement de la UNESCO com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. A l’acte hi han estat presents membres de l’Associació Cultural dels Raiers de la Ribera del Segre, l’Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa i la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya.

Aragonès ha apuntat al fet que "aquests dos antics oficis esdevenen una tradició que sense cap mena de dubte ens ajuda a explicar d’on venim i alimenta el nostre sentiment de pertinença" i ha destacat la riquesa i diversitat del patrimoni i la cultura del país. "Avui la UNESCO no reconeix un tradició bonica, no reconeix una activitat per la seva bellesa, sinó que reconeix el compromís i la perseverança de persones com vosaltres per mantenir viva aquestes formes de vida", ha expressat. I ha afegit: “Perquè qui manté viu patrimoni immaterial són les persones; sou vosaltres".

El cap de l’Executiu ha felicitat i agraït a tots els raiers i raieres, i els campaners i campaneres la feina feta per aconseguir aquest reconeixement. “Avui és un dia per celebrar, però també per reivindicar i sentir-nos orgullosos del país que som”, ha manifestat el president, que ha reivindicat la transmissió de coneixement de generació en generació, el sentiment de pertinença i així com una manera treballar.

Per la seva part, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha recordat als raiers i campaners que són "un patrimoni viu" i que aporten "un sentiment d’identitat i comunitat, essencial per garantir la diversitat cultural". I ha reblat: "Aquí ja ho sabíem, ara ho sap tot el món".

Mostrar formulari de contacte