Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reclamen una normativa catalana i allunyar menors d'edat de la caça després de la mort d'una persona a Canejan

Reclamen una normativa catalana i allunyar menors d'edat de la caça després de la mort d'una persona a Canejan

La Fundació Franz Weber critica que a Catalunya es pugui obtenir als 14 anys la llicència per caçar

Fundació Franz Weber
Fundació Franz Weber
16/01/2023 18:35

La Fundació Franz Weber ha demanat una normativa pròpia i allunyar els menors d'edat de la caça després de la mort aquest dissabte d'un home a Canejan pel tret accidental d'un caçador. Segons informa l'ACN, l'organització ha alertat sobre la necessitat d'impulsar una normativa catalana amb l'objectiu de prevenir nous incidents com aquest.

Els naturalistes han apuntat al fet que l'actual llei de caça, del 1970, és estatal, predemocràtica i no inclou mesures per evitar la presència de menors. L'entitat critica que a Catalunya es pugui obtenir als 14 anys una llicència per caçar, "fet que els exposa a accidents, trets negligents, caigudes o reaccions d'animals ferits".

La Fundació ha afirmat que segons les dades facilitades per la Guàrdia Civil, entre el 2007 i el 2020 es van produir centenars de d'incidents durant caceres a l'Estat, amb 63 morts i 483 ferits, sense tenir en compte Catalunya i el País Basc. D'altra banda, l'organització critica que les administracions publiques "ignoren deliberadament" el consum d'alcohol que es dona en aquest àmbit. Per tot plegat, considera que "la caça és un perill per a la naturalesa, la biodiversitat i qualsevol persona que participi en les batudes o que sigui aliena a aquestes".

Mostrar formulari de contacte