Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Recollides 1.600 signatures per demanar més seguretat a l'N-260 al pas per la Seu

Recollides 1.600 signatures per demanar més seguretat a l'N-260 al pas per la Seu

Veïns i treballadors de la zona del polígon Lleteries lliuraran els suports dilluns. Demanen que el Ministeri de Foment suprimeixi el pas de vianants de davant de l'antic càmping i que l'Ajuntament impulsi el reforç de la senyalització

La carretera N-260, a l'entrada oest de la Seu
La carretera N-260, a l'entrada oest de la Seu
20/07/2018 19:35

La campanya de recollida de signatures perquè es millori la seguretat a l'entrada oest de la Seu d'Urgell, a l'alçada del riu Valira, ha recollit uns 1.600 suports, que tenen previst lliurar aquest dilluns, dia 23, al matí a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament urgellenc. Veïns i treballadors de l'entorn del polígon de Lleteries demanen que es garanteixi la seguretat dels veïns en aquesta travessia urbana de la carretera N-260, de la qual n'és titular el Ministeri de Foment del govern espanyol.

La petició exposa que els residents, empleats i autònoms que fan activitat a l'entorn del pont del Valira i el polígon de Lleteries estan "molt preocupats pel risc d'accidents que comporta creuar l'N-260 pel pas de vianants", tenint en compte que darrerament hi ha hagut diversos ensurts i atropellaments, "alguns lleus i d'altres molt greus, sense comptar les col·lisions", principalment a causa dels vehicles que passen per aquest punt a més velocitat de la recomanada.

En aquest sentit, consideren que els dos passos de vianants que hi ha en aquest tram "estan en una zona de molt risc", perquè molts vehicles que van en direcció Lleida baixen de la rotonda d'Andorra a una velocitat excessiva, mentre que els que van en direcció Andorra acceleren després del primer pas de vianants sense tenir en compte que n'hi ha un altre. Aquest perill és especialment significatiu a les hores en què la majoria de conductors van o vénen de la feina.

La recollida de signatures reclama que l'Ajuntament de la Seu "prengui la iniciativa i executi urgentment les actuacions pertinents per evitar aquests accidents, amb actuacions com ara posar senyalització ben visible del límit de velocitat i, si cal, franges reductores de velocitat", malgrat que la via depèn de Foment. En aquest sentit, el segon punt "exigeix" al ministeri espanyol que "de manera urgent busqui una solució al problema", mentre que el tercer punt proposa, també a Foment, "que estudiï la possibilitat de fer un eixamplament per als vianants al pont aigües avall del riu Valira, suprimir el pas de vianants situat davant de l'antic càmping i utilitzar la rotonda, que fins ara és el més segur".

Mostrar formulari de contacte