Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reconeixement Oficial de l'Escola Municipal de Música de la Seu

Reconeixement Oficial de l'Escola Municipal de Música de la Seu

L'Ajuntament urgellenc i el Departament d'Educació signaran el conveni pròximament

Alumnes de l'Escola de Música de la Seu
Alumnes de l'Escola de Música de la Seu
20/07/2007 17:46

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat la subscripció d’un conveni amb el Departament d’Educació del Govern de la Generalitat per al reconeixement oficial de l’Escola de Música Municipal. El document permetrà, segons ha explicat l’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, “rebre d’ara endavant finançament del govern català per al funcionament de l’Escola, fet que farà disminuir les aportacions econòmiques dels alumnes i també de l’Ajuntament”.

Jordi Ausàs s’ha mostrat “molt satisfet, després de llargues converses amb el Departament d’Educació, per l’acord aconseguit i per les possibilitats que ara s’obren per al centre educatiu”. El conveni, que ja entrarà en vigor a partir del proper curs 2007/2008, estableix la programació pedagògica, així com el règim d’admissió d’alumnes, els requisits mínims i les titulacions adequades per al personal docent, així com el nomenament i cessament de l’equip directiu. Amb la signatura d’aquest document, l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell s’inscriurà en el Registre de Centres del Departament d’Educació.

Per al reconeixement oficial de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell, l’Ajuntament ha justificat convenientment que compleix la distribució d’espais i d’instal•lacions que regula el corresponent Decret 179/1993 pel qual es regulen les escoles de música i de dansa, així com la normativa d’accessibilitat i d’intervenció integral de l’administració ambiental.

El conveni que permet el reconeixement oficial de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell estableix que el personal docent tindrà reconeguda la capacitació acadèmica per impartir docència en llengua catalana, quedant exceptuats d’aquest requisit els professors visitants que puguin impartir docència al centre. Quan sigui convenient la creació de noves places d’alumnes al centre, el conveni estableix que es programarà i coordinarà la seva implantació entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell com a titular del centre.

L’Escola Municipal de Música es troba ubicada al Centre Cultural Les Monges i compta actualment amb 325 alumnes i 19 professors que ensenyen diferents instruments i amb l’oferta següent: sensibilització musical, llenguatge musical, cant coral, instruments i agrupacions musicals.

Mostrar formulari de contacte